Игра: Scarygirl

Страшно момиче

Scarygirl е безплатна, направена чрез flash игра, от семейство „аркадни“, която освен всичко е и разкошна на външен вид (разбирай, красива). Все още е изучавам, но съм толкова въодушевен, че реших да споделя историята на страшното момиче с всички.

Scarygilr е изоставена на един оритан полуостров и е тотално посветена да намери някакъв пич, който й се явява на сън. Естествено в този поход не е сама, ами й помага цял аквапарк от морски твари с имена като Blister, Bunniguri, Chihoohoo и т.н.

Игра: Big Bang Mini

Big Bang Mini

Този уикенд преоткрих Nintendo DS. Като за начало бях размазан на Mario Kart (от жена, която го пипва за първи път), но това беше повод да разгледам DS секцията на Gamespot. Така открих Big Bang Mini, която е нещо като еволюирал Space Invaders.

За разлика от Space Invaders, Big Bang Mini е много по-динамична и бърза. От една страна стреляте, като драскате по екрана на своя DS, от друга страна трябва да се пазите от тоновете ракети и куршуми, които са изстрелвани от вас. Трудността на играта нараства плавно, като всяка нова зона има различни правила. Изключително забавни са и така наречените „бонус нива“, които представляват разнообразни мини игри. За да добиете по-пълна представа прегледайте трейлъра на играта.

Препоръчвам на всеки, който иска просто да разцъка за 10-тина минути или пък е хванат в задръстване, чака среща или пък просто няма какво да прави.

+юсове
+ изключително проста
+ красива графика
+ страхотен геймплей
+ уникален интерфейс за управление
+ чудесна фонова музика

-инуси
– точката, която трябва да се пази е сравнително малка и се хваща трудно

Огладнявате ли докато играете игри?

Огладнявате ли докато играете игри?

Забелязах, че в дните когато играя, огладнявам по-често от дните, в които излизам навън, пазарувам и дори когато спортувам. Това случва ли се при вас и ако „да“ то „защо“?

Игра: Open Transport Tycoon Deluxе

Open Transport Tycoon Deluxe

Сякаш вчера беше 1995-та, когато играех на Transport Tycoon въху моята 386-ца. Тя имаше някаква грижа с игрите с някои от игрите когато работеше в режим Turbo (33 мегахерца). TT беше една от проблемните игри и се налагаше да я играя на 13 мегахерца. Това беше толкова бавно, че аз оставях компютъра и отивах на уроци по полиграфия и след 5-6 часа минаваше една година в играта (на нормален компютър за около 15 минути, в ускорен режим).

Преди седмица открих Open Transport Tycoon Deluxe (openttd) и играта е все така завладяваща както преди повече от 10 години. Обществото около нея е направило стотици подобрения, портната е за всякакви платформи и има чудесно ръководство.

Горещо препоръчвам за неделя след обяд.

Wii Feet

След като играхме Wii Tennis само с леви ръце, Еленко предложи да играем с крака. Резултатът е следното видео:


Playing Wii Sports Tennis With Feet от Еленко Еленков качено на Vimeo.

Няколко съвета:

1. Сложете контролерите в торбички, за да не се налага да ги дезинфекцирате след това;
2. Прикрепете контролерите към вътрешната част на крака си, защото така няма опасност да ги счупите;
3. Ползвайте хартиено тиксо, защото след това се сваля по-лесно;
4. Свалете датчика за движение на земята, за да работят правилно контролерите;
5. Наистина се погрижете около вас да няма никой, който да не може да оцелее след един шут;
6. За да сервирате – просто тропнете с крак.

Следващото, което ще пробваме е бокс с крака…

Внимание:
Правете това изцяло на ваша отговорност, не носим отговорност при евентуални контузии, фрактури, потрошена техника и прочее. Краката и главите са си ваши 😉