Rails Girls Sofia 2014

Вашият любим фотограф, тоест аз, е доброволец-фотограф на Rails Girls Sofia 2014. Събитието е страхотно, а хората са толкова позитивни и шарени, че чак да се зачудиш къде са се крили досега.

Нямам търпение утре да снимам на истинска светлина, за да не се налага да правя еквилибристики с баланса на бялото. Ето и малко снимки от това, което се задава:

DSC_0437

DSC_7488

DSC_7499

DSC_7523

DSC_7538

DSC_7585

DSC_7615

DSC_7641

DSC_7642

DSC_7645

UX дизайн и ползваемост за мобилни устройства

Една от основните посоки за развитие на web/apps е в посока мобилни устройства. Колегите от Лукрат организират събитие с чудното име „UX дизайн и ползваемост за мобилни устройства„, което ще ви помогне да създавате възможно най-добрите продукти за мобилни устройства. Изборът на лектори е впечатляващ (особено, след като аз съм сред тях, подкашл, подкашл) и съм сигурен, че ще се получи изключително добре.

Съдържание за уеб – на живо

По-добре на живо, отколкото на мъртво, нали? На 7-ми октомври, заедно с Георги Варзоновцев, Огнян Младенов, Борил Караиванов и колегите от Лукрат ще говорим за това как да пишем за уеб. Георги ще говори за по-ползваеми текстове, Огнян за по-оптимизирани за търсачки, Борил за по-визуално приятни, а аз за по-атрактивни. Никой няма да говори за правопис, така че не се заяждайте за правописа в тази публикация.

Ще се радвам да се видим там. По-нетърпеливите могат да се насладят на следващото видео.

Снимките ми от Spirit of Burgas под свободен лиценз

High time по време на фестивала Spirit of Burgas

Качих във Flickr всичките ми по-стойностни снимки от Spirit of Burgas. Това само по себеси не е нищо особено, но пък снимките се разпространяват под свободен лиценз, което мисля, че е хубаво. Всеки има право да ги ползва за комерсиални цели и да ги препубликива, стига да ми дава кредит и да позволява на други да ги споделят.

Мария

Мария
…която пие „white russian“ по време на партито за Капитал Топ 100 в Бонюел (a.k.a. Бондюел).