Rails Girls Sofia 2014

Вашият любим фотограф, тоест аз, е доброволец-фотограф на Rails Girls Sofia 2014. Събитието е страхотно, а хората са толкова позитивни и шарени, че чак да се зачудиш къде са се крили досега.

Нямам търпение утре да снимам на истинска светлина, за да не се налага да правя еквилибристики с баланса на бялото. Ето и малко снимки от това, което се задава:

DSC_0437

DSC_7488

DSC_7499

DSC_7523

DSC_7538

DSC_7585

DSC_7615

DSC_7641

DSC_7642

DSC_7645

UX дизайн и ползваемост за мобилни устройства

Една от основните посоки за развитие на web/apps е в посока мобилни устройства. Колегите от Лукрат организират събитие с чудното име „UX дизайн и ползваемост за мобилни устройства„, което ще ви помогне да създавате възможно най-добрите продукти за мобилни устройства. Изборът на лектори е впечатляващ (особено, след като аз съм сред тях, подкашл, подкашл) и съм сигурен, че ще се получи изключително добре.

Съдържание за уеб – на живо

По-добре на живо, отколкото на мъртво, нали? На 7-ми октомври, заедно с Георги Варзоновцев, Огнян Младенов, Борил Караиванов и колегите от Лукрат ще говорим за това как да пишем за уеб. Георги ще говори за по-ползваеми текстове, Огнян за по-оптимизирани за търсачки, Борил за по-визуално приятни, а аз за по-атрактивни. Никой няма да говори за правопис, така че не се заяждайте за правописа в тази публикация.

Ще се радвам да се видим там. По-нетърпеливите могат да се насладят на следващото видео.