Ангел Грънчаров

Виждам, че господин Грънчаров отново е разбунил духовете. Ще взема отношение само по частта, която засяга Дневник, а именно:

„Малко преди това, впрочем, аз дори бях изваден от блогосферата, понеже, представете си, много съм бил писал, но след моята реакция бях възстановен. За куриоз аз тогава писах на тия, които правят блогосферата: “Ако аргумент за изваждането ми от блогосферата е това че… пиша, то по тази логика излиза, че най-достойни за членство в нея са тия, които… съвсем не пишат” и т.н., те се усетиха, че това е глупаво и ме възстановиха. За мен този мръсен номер ми се видя пълно признание от тях самите за собствената им душевна нищета и низост, и, от друга страна, това ме насърчи неимоверно: защото те де факто признаха, че аз в някакви отношения ги превъзхождам, щом ми скроиха такъв тъп, жалък и най-подъл номер.“ Пълната публикация може да бъде намерена тук…
От горното изречение излиза, че някаква група от „елитни блогъри“ се е наговорила и е оказала натиск върху Дневник да извади блога на господин Грънчаров от Блогосфера. Това съвсем не е вярно.  Извадихме го, защото Блогосфера не даваше на потребителите си никаква възможност да игнорират блогове или пък да показва съдържанието на блоговете в съкратен вариант. Проблемът беше в Блогосфера, а не в господин Грънчаров. Всичко това е поправено, и който не желае да чете определен блог от Блогосфера, просто може да да го изключи.

Полицията чете блогове

Полицаите този път прекалиха и започнаха да привикват блогъри и да ги карат да подписват някакви неща срещу разпространението на информация и т.н. Реакцията срещу това определено няма да им е весела или пък няма да се разчуе.
Предполагам всеки ще направи собствения си избор – някои ще кълнат, други ще се авто-цензурират, а пък трети като мен – ще публикуват всякаква информация „напук“ на НСБОП.

Спомням си един цитат от учебника ми по история за 10-ти клас – „Компютър и тоталитаризъм не могат да съществуват в една държава“ (или нещо подобно 😉 ).

Нова заглавка

…така де, хедър. Не, че този не става, но определено искам да го разнообразя малко. И понеже преди години се отказах да се правя на дизайнер имам нужда от дизайнерска помощ. Желанието ми е да се използва снимката по-долу:

(За да изтеглите голямото изображение, натиснете върху снимката по-горе)

Снимката е направена в Намибия, по пътя към Окаханя. Движим се в препълнен автобус, а аз съм седнал до водача на автомобила и правя снимки в движение. На снимката си личи счупеното стъкло на автобуса, което допълнително осложнява нещата.

Снимката е до голяма степен олицетворява този блог. От една страна е снимана в друга държава, но пък в невероятно предвидима атмосфера. Уж животът ми е „интересен“, а всъщност е доста праволинеен и еднопосочен. Общо взето, това е мотивацията за нейния избор.
Бих искал бъдещия хедър да има заоблени ъгли като текущия, може да бъде някакъв колаж или каквото считате за добре. Надписът „Kaladan“ си го правя сам с html и не трябва да бъде включен.

Ще съм много благодарен на всеки, който ми направи хедър, но ще си избера един и ще го ползвам няколко години. Предложенията пращайте на kaladan at gmail dot com .