Kaladan е на 8+ години

Ето какво сочи справката в Name Services (NS) на UniBG:

>ns< info Kaladan -NS- [Kaladan] Username registered for 8 years, 263 days, 13:34:05 -NS- [Kaladan] Access list: #dune 195, #poetry 195 Неволната правописна грешка (трябва да е Caladan), сега ми дава доста добра уникалност на псевдонима.

WPhone

WPhone е доста полезна приставка за WordPress, която улеснява блогването през iPhone мобилни телефони. Възнамерявам да я пробвам възможно най-скоро. Явно ще се наложи да си пусна edge, щото искам да пробвам iphone.dnevnik.bg и през него, пък и мобилното блогване.

На гости у Емин Бей

Днес гостувам на Емин Бей в темата „Първи срещи с компютър, първи срещи с интернет“. Ако искате да си вкарате коктейл от 300 милиграма меланхолия и 150 милиграма спомени от големи мъже, то смело се набирайте върху ето това…

Дневник за iPhone

От два дни сайта на Дневник си има своя iPhone версия, която макар и недовършена, има почти цялата желана от нас (разработчицие функционалност). Ако притежавате iPhone – просто посетете dnevnik.bg и той автоматично ще ви прехвърли към версията си за този мобилен телефон.

Възможности към момента:

1. Всички новини от текущия ден (средно около 150 новини) напълно безплатно;
2. Мобилната блогосфера (снимка), която ви информира за последните вълнения в българската блогосфера;
3. Пазари (снимка) – българските и международните индекси + основните валутни курсове;

Какво имаме да направим:

1. Да направим раздела Медия, където да се достъпни фото-галериите, видеата и подкастите на Дневник;
2. Да направим четенето на пълните публикации в постове Блогосфера , без да се налага да се посещава сайта на автора;
3. Да оправим лицензионната декларация във футъра на Блогосфера, която казва „Всички права запазени“, а това не е вярно;
4. В новинарската част да добавим филтри за „Всичко от вчера“ и „Най-важното“;
5. Да направим шаблони за новините от Пазари и Европа, които сега излизат с оригиналните си шаблони от пълната версия на сайта;
6. Да добавим снимки в самите статии, а не само в индексните страници;
7. Да добавим търсачка;

Ново! Видео за възможностите на сайта.


Дневник за iPhone from Kaladan on Vimeo.

Ако имате идея какво още може да има в този сайт – оставете коментар.

Още по темата в:
iPhone в България
TechNews

1996

Не мога да избягам от тази година, годината когато започнах да слушам музика, да консумирам култура и се влюбих за първи път. Каквото и да напрява винаги се връщам към нея и музиката, която тогава открих. Всички артисти, които сега харесвам през тази година са направили най-силните си творби (поне за мен).

А, това е толкова отдавна. Преди 12 години. Продължавам да се връщам в Разград, младежки дом, миризмата на цигари, първите целувки, евтината бира, приятелите, културната експлозия и скъсаните дрехи. Не може да е било толкова отдавна, защото онова лято все още ме движи напред, да се блъскам, да наваксвам огромните си закъснения. Както тогава наваксвах културното си такова.

Тори Аймъс ме кара да пиша такива неща.

Изработка на значки

Трябва ми български сайт/фирма, които се занимават с изработката на значки в малки серии (5-10 броя, с моя щампа). Сещате ли се за такъв?