Топ 6 на най-зловещите играчки около мен

Покрай Калина започнах да се заглеждам по бебешки играчки и се оказа, че някои от тях са… доста противоречиви. Ето един китен Топ 6 на най-зловещите играчки около мен.


Това е Бобърът Боби. Забележете огромните криви зъби, рунтавата козина, ниското чело и впечатляващия шкембак. Наднича от една плетена лампа, която като е включена го осветява зловещо.


Това е слонът-олигофрен. Или поне така му викам. Освен, че е кривоглед и с доста старомодна техно-рейв окраска, вместо ръце той има някакви уреди за мъчение. Сигурно е бил любимото животно по време на инквизицията.


Щъркелът набит на кол. Ако имате достатъчно мръсно подсъзнание, можете да си помислите, че някой е бръкнал в дупето на бедния щъркел. Но понеже не сте такива, предлагам да приемем по-хрисимата гледна точка, че щъркелът е набит на кол. Вижте колко красиво се стича кръвта му.


Аз виждам окървавена мечка, която е изяла някакъв нещастник, който гледа уплешено от нейния търбух. В началото си мислех, че мечката е бременна, но анализът показа, че човечето вътре няма мечешки черти.


Като си говорим за мечки. Това е свиреща, мечешка глава с кука. Куката е за да си я закачаш където искаш. При условие, че няма тяло е съвсем нормално погледът й да е леко разфокусиран.


Обесените хипопотами напомнят на онази сцена от 300, в която спартанците попаднаха на опожареното от персийци село. На фона на забавна мелодийка обесените хипопотами се въртят, а Калина ги налага с ръчички. Ужас!

GNOME 2.22 и Firefox 3 beta 4

Някак между другото се появи GNOME 2.22, а днес бях приятно изненадан и с новата бета на Firefox 3. GNOME е станал още по лъскав и лесен за ползване от преди, а бетата на Firefox е вече толкова добра, че ако приставките й работеха вече щях да я препоръчвам за масово ползване в офиса.

Апропо, ползвам бетита на Firefox от бета 2 насам и бих казал, че подобренията са страхотни. И не става дума за функционалността, ами за подобрението на скоростта и управлението на паметта. Чудесен е!

И аз да се отъркам в класиката на жанра

Днес се събудих. И реших, че трябва да отида на работа.

Бях бос.

Започнах от десния крак.

Обух си чорапите.

Минах през кухнята и хванах котката. Вижте го как гледа, горкото.

След което си поиграх с него.

Какъв телефон да купите на баба си?

Вчера купих мобилен телефон на моята баба. Преди да го закупя доста помислих какъв точно модел да бъде и какви да са неговите възможности. Представих си как ще го ползва и как това да бъде възможно най-лесно и безболезнено. Ето и какви качества реших, че този мобилен телефон трябва да притежава:

1. Мида
Телефоните от вида „Мида“ могат да бъдат настоени, при отваряне на мидата, да „вдигат“. Поради факта, че основно ние ще се обаждаме на баба, тя трябваше възможно най-лезно и бързо да отговаря. Реших, че отварянето на мидата ще бъде много по-лесно, отколкото тя да търси малък бутон, с който да отговори.

2. Предплатена карта за разговори
Кражбата на мобилния телефон и след това изговарянето на голяма сметка са основния страх, който трябваше да туширам. Затова една карта с предплатени разговори върши идеална работа. Дори и да откраднат телефона – щетите ще бъдат ограничени само в това.

3. Телефонът трябва да има меню на български език
Това е задължително, въпреки че не очаквам интерфейса да бъде ползван сериозно. Основните функции могат да бъдат организирани чрез бързо набиране, което ни препраща на следващата точка.

4. Бързо набиране
Използването на вградения адресник, в който и да е мобилен телефон, е сложно за възрастен човек. При условие, че потребителят ще бъде пасивен (ще му се обаждат), а той самия ще се обажда само до роднините си, то всички нужни телефони ги настроихме за бързо набиране. Под бързо набиране разбирам да се задържи определена цифра от клавиатурата и това да избере определен номер.

5. Удароустойчив
Е, не ми трябва специален модел за ексремни условия, а по-скоро модел, който да издържа на падане от метър, метър и половина. Затова телефонът трябва да бъде изцяло от пластмаса (за да е лек), а това че е мида мисля, че също помага, защото мидата защитава лесния за чупене екран.

6. Издръжлива батерия
Операцията по зареждането е техническа операция, която не трябва да бъде извършвана често. Затова телефонът не трябва да има лакоми екрани, а батерията да е сравнително издръжлива. Под добра батерия разбирам да издържа 4-5 дни в режим готовност.

7. Прости мелодии
Най-подходящата мелодия тук, е някоя която симулира звъненето на аналогов телефон. От една страна този звън е познат, ясен и прост, а от друга се различава от фоновите мелодии на радиа и телевизор. Тоест гарантирано ще бъде разпознат и чут.

8. Мащабируем интерфейс
Или това е възможността да увеличавате размера на шрифта в телефона. Това е особено важно, ако потребителят ще прави нещо различно от разговори;

9. Цена
Според мен този телефон не трябва да струва повече от 200 лева. И то не защото сте скръндзи, а защото кражбата му не трябва да бъде драма.

Снимка на Nokia 2760

Та след като прочетох някои ревюта се спрях на Nokia 2760. Телефонът отговаряше на всичките ми изискване. Единственият му недостатък, който видях до момента, е че входът за зарядното е покрит с някакъв гумен протектор, който се вади сравнително трудно. Предполагам просто ще го отрежа и това ще реши проблема.

Nokia 2760 има някои екстри като фотоапарат и радио, но не мисля, че те ще бъдат ползвани често. Цената му също е приемлива 189 лева с ДДС.

Утре телефонът ще бъде ползван в реални условия и нямам търпение да се обадя и да видя какво ще стане 😉

Life after the Video Game Crash

David Wong е написал супер любопитната статия Life after the Video Game Crash, в която пророкува краят на компютърната индустрия. Според него Nintendo ще владеят пазара, защото продават най-иновативната и евтина конзола.

„There’s going to be a lot of money lost the next few years, a lot of articles written, a lot of panic, a lot of changes. Already the big guy at Sony has been fired over the PS3 fiasco, and Microsoft’s games division has already lost another $1.5 billion.“

Още няколко силни статии като тази и cracked.com ще стане любимия ми сайт.