Исторически личности, които са жени

Исторически личности

Както Еленко писа – отворихме архивите на Капитал и Дневник и като бонус пооправихме регистрационната им система. Едно от нововъведенията е възможността, всеки потребител да си качи собствена снимка, или да си избере някоя която ние сме качили.

Будни дами сигнализираха, че сме направили фатална грешка – в галерията „Исторически личности“ няма нито една жена. Това определено е грешка и се извинявам за допускането й.

В момента работим по добавянето на снимки на известни жени, като списъка до момента включва:

– Жана Д’Арк
– Мария Кюри
– Валентина Терешкова
– Елизабет I
– Маргарет Тачър
– Джена Джеймсън (хванахте се)

Кой още да добавим? Ако ми помогнете с връзка към снимка на човека (която да е обществена собственост – Public Domain) много ще се радвам.

За Града + CC= Анкх-Морпоркски Вести

Анкх-Морпоркски Вести

„Твърди се, че Светът на Диска на Тери Пратчет е огледало на нашия свят. От онези — кривите, в които отражението не е точно, каквото очакваме, а по-скоро живее свой собствен живот. Затова си помислихме, че би било интересно да отразим в него и новините, които се случват около нас.

Така се появи идеята за „Анкх-Морпоркски Вести„. Името взехме от книгата „Истината“, където Уилям дьо Слов създава първия вестник на Диска. А съдържанието трябваше да се пише автоматично на основата на истински статии и затова най-напред се заехме да открием източник на информация. След известно търсене из Мрежата го намерихме.

Спряхме се на изданието „За града“, заради добре разделения по теми RSS и най-вече заради свободния лиценз, под който публикуват своите новини — Криейтив Комънс признание-споделяне на споделеното, версия 2.5. Този лиценз ни позволява да променяме текстовете — работа, която възложихме на специална програма. Всяка нощ тя чете новите статии, избира някоя от тях и променя текста така, че да изглежда сякаш написан за Анкх-Морпорк.“

Горният цитат от от описанието на сайта Анкх-Морпоркски Вести. Радвам се изключително много, защото решението да разпространяваме съдържанието на сайта под свободен лиценз, започна да се отплаща и позволява реализирането на интересни проекти като Анкх-Морпоркски Вести.

Поздравления за авторите, сайтът им е наистина забавен.

Ауспуси за камиони

Ауспуси за камиони
Снимка: d3l, лиценз (cc-by-sa)

Във времена, когато Българската Асоциация на Производителите, Вносителите и Търговците на Спиртни Напитки (АПВТСН) съобщава, че няма да възлагат, одобряват и изпълняват рекламни кампании, които съдържат сексистки обиди или унизителни образи на жените или мъжете, производителите на ауспуси за камиони са на друго мнение. Развръзката предстои.

Търсим си Web Artist

Web Artist

Колегите от Кариери.бг доста са се забавлявали, докато са правили този видео-клип, в който търсим „Web Artist“. Какво е „Web Artist“? Просто натиснете върху картинката, горе и ще разберете.

P.S.
След тази обява за работа, вече съм напълно убеден че видео-обявите за работа имат бъдеще. Просто им трябва интересен сценарий и умни хора, които да ги правят.

P.S.2

Обявата в HD формат може да бъде видяна тук: http://www.vimeo.com/1722508

Защо Google „произведоха“ Chrome

Osnews.com са написали интересна статия относно Chrome (браузърът на Google). Според статията причината за създаването на Chrome е не просто отваряне на поредния фронт срещу Microsoft, а опит за защита на текущата технология за търсене – индексирането на текст.

Статията е дълга, но пък си заслужава. Със сигурност е интересна странична гледна точка.