Моите странни хобита: да се хващам на бас за причината за задръстванията

По време на задръствания се хващам на бас с останалите в колата, каква е причината за задръстването. Тези басове имат следния полезен ход:

1. Задръстването става интересно, защото всеки се надява да е победител. Или ще е катастрофа или ще е развалена кола или просто ще има задръстване. Всеки се надява за неговия избор и така задръстването е интересно.

2. След като задръстването премине винаги ще има поне един щастлив, защото е познал. Ако сте се хванали на бас за пари или бира – още по-хубаво.

OpenOffice.org 3.0

OpenOffice.org 3.0

В сянката на големите-монилитни-гърмежи от Apple, някак си остана незабелязана новината, че излезе нова версия на OpenOffice.org.

Ето и шокиращите промени:

Поддръжка на МacOS X
Вече не се налага да инсталирате X11, за да имате OpenOffice.org. Тоест, по-добра интеграция с работната среда и по-високи скорости. Ако сте потребител на MacOS X, разбира се.

ODF 1.2
Стандартът за обмяна на данни. От днес започвам да лобирам, това да бъде стандарта за обмяна на данни в Икономедиа.

Подобрени филтри за внасяне на данни от Microsoft Office
Вече може да работите с .docx, .xlsx, .pptx и т.н. Но понеже имате OpenOffice.org тази възможност ще я ползвате само, за да отваряте документи, които някой ви е пратил. ODT е доста по-добър от тези файлови формати, най-вече защото не загробва данните ви.

Пълен списък с най-сериозните нововъведения тук…

Исторически личности – жени

Исторически личности - жени

Към галерията с аватари на исторически личности в профилите на Дневник и Капитал, вече има и снимки на жени. А по-точно: Жана Д’Арк, Елизабет I, Маргарет Тачър, Мария Кюри, Амелия Ерхарт, Голда Мейер, Майка Тереза, Райна Попгеоргиева, Индира Ганди и Валентина Терешкова.