Промяната като вдъхновение

Промяната е най-големия мотиватор и същевременно първичното вдъхновение. Истински щастливи са именно онези, които осъзнават нуждата си от промяна и имат волята и смелостта да я реализират. Възхищавам им се.

Никой не го е казал по-добре от Unkle в Back and Forth.

Назад и напред

(не обичам да се връщам)

През живота си виждаш различни неща

И си изненадваш от това, което виждаш

Животът, целият ти живот, е промени

Минаваш през промени през живота си

За секунда си успял

Следващата си долу в калта

И така се въртиш – назад и напред

През целия си живот

За секунда имаш най-красивото момиче на света

Следващата секунда, дори нямаш приятелка

И така се въртиш – назад и напред

И така се въртиш – назад и напред, сещаш се

Това е живота, промени

Ето през какво ще минеш през целия си живот

Минавам през промени

Минавам през промени

Минавам през промени

И така се въртиш – назад и напред

И така се въртиш – назад и напред, сещаш се

Никога…

Никога…

Не спирай…

Тхе Продигъ: Invaders Must Die*

Invaders Must Die, The Prodigy

Invaders Must Die“ ме върна в 1996-та, когато да слушаш Prodigy не беше толкова банално. Доколкото разбирам този албум е истинския наследник на The Fat Of The Land, защото в него участва почти цялата оригинална група – Лиъм Хоулит, Максим Риалити и Кийт Флинт. През 2004-та Prodigy пуснаха Always Outnumbered Never Outgunned, но там Кийт и Максим нямаха участие.

Invaders Must Die (албумът) едва ли ще се превърне във вселенски хит, но аз съм доволен, защото многогодишния им поход към мейнстрийм културата никак не ми се нравеше. Личните ми фаворити са: Invaders Must Die, Thunder и Warrior’s Dance.

1. Invaders Must Die
2. Omen
3. Thunder
4. Colours
5. Take Me To The Hospital
6. Warrior’s Dance
7. Run With The Wolves
8. Omen Reprise
9. World’s On Fire
10. Piranha
11. Stand Up

Купете си го от тук…

*грешката е търсен ефект, не се присмивай

Поддръжката – най-големият проблем на България

Детска градина

Добре, де! Преувеличавам, но пък исках да ви хвана вниманието. Да се върнем на думата. Един от най-големите ни проблеми, като общество, е че не обичаме да поддържаме изграденото. На никой не му се занимава с чистенето на улиците, поддържането на зелените площи, фасадите на сградите и дори собствените ни тела. Толкова по-интересно е да се правят нови неща, а старите очакваме да съществуват, все едно са дигитални.

Вземете една нова сграда или булевард и запомнете как изглеждат. След точно 6 месеца ги вижте отново и ще видите разликата.

Това, което искам да кажа, е че докато не се научим да поддържаме изграденото – то винаги ще сме зле.

Огладнявате ли докато играете игри?

Огладнявате ли докато играете игри?

Забелязах, че в дните когато играя, огладнявам по-често от дните, в които излизам навън, пазарувам и дори когато спортувам. Това случва ли се при вас и ако „да“ то „защо“?

Такъми @ kldn

Нямаше как да остана безчувствен към призива не Еленко да опиша своите „такъми“. За голяма част от тях вече съм писал, а всички съм описал в моя профил, но разликата сега е че обяснявам защо съм ги избрал.

Ще забележите, че си падам по „стари“ марки, които имат някакъв принос към развитието на нишата, в която работят. Те невинаги са пазарните лидери или произвеждат най-добрите устройства. Но някога са били. Това ми харесва и затова ги купувам.

Поиграх си да направя снимките на такъмите под различен ъгъл и освен това си поиграх да ги ретуширам.

MacBook Pro, реколта зима 2008

Въпреки няколко досадни проблеми, този компютър е прекрасен. Изключително лек, чудесен дисплей, голям диск, бърза видео-карта, тих и изумително стабилен. Има какви ли не малки глезотии, но Unix подобната операционна система е можеби най-големия му бонус. Набъцкал съм го основно със свободен софтуер и машината е наистина производителна. Инвестицията в подобна машина е сериозна, но пък тя е толкова производителна, че няма да бъде сменена поне следващите 3 години. Изцяло консервативен избор.

Casio Beside

Casio винаги са били пионери сред производителите на часовници, като допълнително имат специфичен гийк привкус. Серията Beside е хем спортна, хем делова и може да бъде носена със сако. Пасва идеално на моите 29 години и краен стил на обличане (един ден суичър, един ден риза и сако). Този часовник е единственото бижу (освен сватбения пръстен), което си позволявам да сложа. Още по-консервативен избор.

Solgar, хранителни добавки, витамини и минерали

Пия няколко хранителни добавки. Omega 3-6-9 (риба, лен, мед. краставичка) за подобряване на храносмилането и намаляване на лошия холестерол, No-Flush Niacin за намаляване на лошия холестерол в черния дроб, L-carnitine за изгаряне на мазнините, Multiple Fibre Formula – за изчистване от токсини и лошия холестерол и Omnium – всички необходими минерали и витамини. Ориентирал съм се към продуктите на Solgar, които са едни от пионерите в бранша и предлагат безкомпромисно качество, а като допълнение продуктите им са изключително био и чисти. Цените им са сравнително поносими и като подарък дават чудесна кутийка (на снимката), в която да си държите добавките.

Внимание: кутийката с добавките не я носете в ръчния багаж на самолета, защото със сигурност ще обяснявате какви са 😉

Asics, маратонки

Имам шип на левия крак. Един ден с неподходящи обувки и почвам да куцам. Затова в момента имам само 2 чивта обувки, а от тях ползвам основно горния модел Asics. Asics са едни от най-удобните маратонки за тичане, като в класа си предлагат чудесно съотношение цена-качество. Създадени са с изключително внимание към крака и са единственото ефективно решения на проблем като шип. Избрал съм си средния им клас, като това на снимката беше най-консервативното, което предлагаха. По принцип моделите им са изключително кичозни и не стават за делова среда. За финал – изумително здрави са, като чифтът премина през ужасиите на осолена-зимна София, без въобще да му проличи.

iPhone, първо поколение

Подарък ми е, фен съм на Motorola. Ползвам iPhone като телефон – основно говоря, много рядко си проверявам пощата или ползвам мобилния интернет. Не играя игри, не инсталирам програми за пръдни или лазерни мечове. Изпитвам дискомфорт от „статуса“ и „хайпа“ около тази вещ. Следователно се притеснявам се като го вадя пред непознати. Ако това продължава ще го сменя с Motorola ZN5 или пък класиката Moto RAZR.

iPod shuffle, второ поколение

Малък, лек, 2 GB място, свири 17 часа, пълен с агресивна музика. Ползвам го само като тичам из квартала или пък съм във фитнеса. Дава ми енергия и ми помага да се откъсна от мрачните ми мисли.

Sanyo, Xacti

Тази видеокамера е идеална за блогъри. Ползвам я като снимам в магазини или на места, където на снимането не се гледа с добро око. Ползва се изключително лесно, не личи по джобовете, изключително достъпна цена (около 500 лева), приличен фотоапарат, може да се ползва и като диктофон. Мога да я нося навсякъде с мен и това няма да ми натежи.

Shure SE210

Чудесни слушалки за любители. За да им се насладите напълно трябва внимателно да прочетете инструкциите за употреба. Слагането им е церемония, но ако го спазвате ще се насладите на пълно изолиране на външните шумове и кристален звук. След няколко часа ушите започват леко да болят, затова е добре да си почивате. Избрах си точно този модел, защото по-високите класове са прекалено професионални за мен и не мисля, че ще забележа разликата. Този модел идва и с приставка за нестандартния жак на iPhone и това беше допълнителен коз.

Единствената драма, която съм имал с тях до момента, е че се навлажниха след едно посещения на фитнеса. След което едната слушалка заглъхна. Затова не препоръчвам да ги ползвате в екстремна среда или пък ако възнамерявате да се потите обилно.

Nintendo Wii

Традиция и иновация, съчетани с гениален маркетинг. Изучавам този продукт и следя с огромен интерес всички месечни доклади за продажбите му в Япония, САЩ и Великобритания. Стратегията на Nintendo да навлязат на кежуъл гейминг пазара и да избягат от hardcore феновете е феноменална, а ниската цена е recession friendly. Затова наглед немощната конзола мачка по продажби конкуренцията на Xbox и PS3. Основните ми игри са: Wii Fit, Super Smash Bros Brawl, Wii Sports и Wii Play. Офисен шампион съм на тенис, като за развлечение унижавам Еленко дори при игра с крака. За да бъда победен се налага цял екип от програмисти да ме омаломощава в продължение на часове.

Crumpler, The Slippy Fish

Мечтаех за чанта от тази марка, още като ходех по конференции за свободен софтуер. Много от хакерите ползваха чанти на тази фирма, защото са изключително здрави, изработени са ръчно, водо-устойчиви са, имат специална преграда за защита от дъжд, имат модели специално за лаптопите на Apple и дъната им защитават лаптопа от изпускане. Горещо препоръчвам въпреки сравнително високата им цена. Заслужават си всеки лев.

Заслужават да бъдат споменати:
Nintendo DS Lite, black
Chronos,USB четец за множество карти

Предавам щафетата към Ivgin, WebCrusader, Hambai, Anima, Alia и Zazie. Покажете какво имате.