Моите странни хобита: да снимам цифрите по улиците

Понякога липсата на стандарт е хубаво нещо, особено в София. Град, в който общината тотално е абдикирала от слагането на табелки и създаването на стандарти за информирането на гражданите си. От всичките ми пътувания, единствения град, който е разграден колкото София беше Фритаун, Сиера Леоне.

Цифрата 10
Като бях малък и си изгорих пуловера с бенгалски огън. От радост и любопитство пробвах да видя какво ще стане ако допра бенгалски огън до пуловера. Става дупка. След което не можах да повярва и искрено съжалявах. Дълго време гледах читавата повърхност като местех плавно погледа към дупката с надеждата да се махне от там. Тази стена и тази цифра ми напомниха за това.

Цифрата 275
Запазените стари сгради в София са рядкост. Разглеждам ги с особено голям интерес. Подсказка: понякога от тях са останали само входните врати и звънците.

Вели в страната на лавандуловите полета

През уикенда с колеги пътувахме до Пловдив и след това Мъглиж, като по пътя спряхме до едно огромно лавандулово поле. Точно 3 минути след като нагазихме в полето, на сантиметри от нашата кола спря старо BMW, от което изскочи младеж с бинокъл и пистолет в гащите. Сравнително кисел ни обясни, че навлизаме в частна собственост, но „ако няма късане“ може да снимаме.

Ето снимки под дулото на оръжие:

Вели
Както Ю каза, „тук мирише на спирт“ 🙂

Вели
Да, тази снимка не е от лавандуловото поле, ами от една гора 🙂

Бели вечери

Една от хубавите страни на това да работиш за Икономедиа, е че имаме най-разнообразни проекти и интереси. Един от тях е списание Бакхус и дегустацията на бели вина „Бели вечери“. Събития като това показват нашия подход към развитието на категорията и ролята на Бакхус като платформа за срещи и обсъждания.

Следват снимки.

Чашите за дегустация
Чашите за дегустация са изключително примамливи за снимане, но и изключително трудни. Понеже са светли ги издебнах когато са на тъмен фон, за да се получи този контраст.

Представител на изба
Представител на изба „Черноморско злато“ и чаша бяло вино.

Андрониа Попова от Насекомикс
Скоро от Насекомикс ще ме вземат за служебен фотограф. Рони беше невероятна както винаги.

Как трябва да се пие бяло вино
Ето как трябва да се пие бяло вино, за да не го стопляш с тялото си.

Нетипична аудитория
Доказателство, че по време на винената дегустация не се пие само вино 🙂

Добро настроение
Дамата с шапката.

Още снимки от Бели вечери може да видите в галерията на Дневник.

Браво на Поли, Мария и всички, които помогната за чудесно организираното събитие.

Не бързайте с надграждането към Wodpress 3.0

Новата версия на WordPress е вече факт и започнаха да валят ласкави ревюта колко е хубава, които пък ще ви създадат скомина за актуализация на софтуер. Истината, е че няма защо да бързате и да я инсталирате. Изчакайте няколко актуализации, които ще поправят грешки в сигурността и функционалността.

Все пак по-добрият софтуер няма да ви направи по-добри блогъри 😉


Бележка под линия: Ако сте напреднал потребител, кибер авантюрист, уеб пророк, легендарен програмист, елитен блогър, божествен системен администратор или просто обичате да ползвате нов софтуер, то горния съвет не се отнася за вас. Не ме наказвайте.

klnd.net с 80% по-големите снимки*

Добре де, Еленко беше прав като ми каза, че трябва да публикувам големи снимки в блога си и той да бъде център на моя уеб. За целта се местя от flickr обратно тук, като ще помисля как да не спамвам „социалните“ канали със сходно съдържание.

Иначе големите снимки, са си големи снимки.


Знаменосец.

Апропо, в „Голямата снимка“ на Дневник вече приемаме снимки от външни автори, което е хубаво защото не може да огреем навсякъде.

*или някъде там.