Улиците на Сан Марино


Когато пристигнете в Сан Марино, спокойно може да се объркате, че пристигате в някое руско градче. Първите магазини, които виждате са с надписи изцяло на руски, а всички продавачи говорят по руски и не им мига окото. Това първо. Второ, по-големи глупости да бъдат продавани на сергия съм виждал единствено на селски събор в малко село от северозападна България. То не са газови пистолети/автомати, тонове картички, ключодържатели, самурайски мечове и тн. Начи, ще се замъкна до Италия, не ще се замъкна до Сан Марино, за да си купя самурайски меч или глинена фигура на рицар?!

UX дизайн и ползваемост за мобилни устройства

Една от основните посоки за развитие на web/apps е в посока мобилни устройства. Колегите от Лукрат организират събитие с чудното име „UX дизайн и ползваемост за мобилни устройства„, което ще ви помогне да създавате възможно най-добрите продукти за мобилни устройства. Изборът на лектори е впечатляващ (особено, след като аз съм сред тях, подкашл, подкашл) и съм сигурен, че ще се получи изключително добре.

Слънчоглед-сърце-графити


От „Слънчоглед“, най-добрият магазин за опаковки и материали за артисти, са решили да оцветят улица „Иван Вазов“ с горния графит. Направих снимката в края на по-миналата седмица и предполагам, че графитът вече е завършен. Нямам търпение да го видя утре.

Идея: купете подарък на любим човек, занесете го в „Слънчоглед“ и като ви попитат как да го опаковат кажете „Изненадайте ме!“. Струва си.

Двете кули на Болоня

Символът на Болоня са ето тези две кули. Явно строенето на кули е било мега-модерно в италианските градове, защото почти всеки си има нещо такова. И ако си мислите, че само тази в Пиза е наклонена – грешите. Явно не ги е бивало особено или пък просто желанието е надхвърляло възможностите.

Болоня не прави изключение от горното правило, като кули започнали да строят две фамилии (под формата на съзтезание), но основата на едната кула не била поставена добре и станала крива. Хората ги било страх да не падне и затова поразрушили част от кривата кула, като другата фамилия спечелила.

lovers

Англичани, мацката е готина, но ползва крем за тен, а мъжът е леко отпуснат… но любов. Бродят из Венеция (клише), той Я снима, а аз снимам тях. Тази снимка бележи началото на серия публикации в този блог на тема „Североизточна Италия“. Ще ви се доповръща от катедрали, гълъби и лодки. Тадададъм!