GNOME 2.14 преведен на 100% // ръководството

И този път успяхме навреме. Радвам се че с всяко ново издание на GNOME преводът му става все по-добър и все по-пълен. През последните 6 месеца се фокусирахме освен върху превода на потребителския интерфейс, но и върху превода на файловете за помощ към програмите + потребителското ръководство към GNOME. Последното си е една голяма книга, за която ще напиша повече информация, когато стъпя в офиса и планираме как да разпространим 1000-та бройки.

Изключително съм радостен от крайно позитивната реакция на Йовко относно ръководството. Съжалявам, че до сега не съм публикувал много информация за това… но и това ще стане.

Днес заминавам с Деси към Враца, където ще обучаваме деца от местното сиропиталище да ползват свободен софтуер. Надявам се да се получи забавно, но да си призная имам леки притеснения. До момента имам огромен опит при воденето на лекции пред гиикове, системни администратори, служители на държавната администрация и тн, но нямам опит с деца. Заложил съм на забавлението и ще се опитам самото обучение да бъде възможно най-леко и приятно за тях.

Ще има снимки 😉