Ангел Грънчаров

Виждам, че господин Грънчаров отново е разбунил духовете. Ще взема отношение само по частта, която засяга Дневник, а именно:

„Малко преди това, впрочем, аз дори бях изваден от блогосферата, понеже, представете си, много съм бил писал, но след моята реакция бях възстановен. За куриоз аз тогава писах на тия, които правят блогосферата: “Ако аргумент за изваждането ми от блогосферата е това че… пиша, то по тази логика излиза, че най-достойни за членство в нея са тия, които… съвсем не пишат” и т.н., те се усетиха, че това е глупаво и ме възстановиха. За мен този мръсен номер ми се видя пълно признание от тях самите за собствената им душевна нищета и низост, и, от друга страна, това ме насърчи неимоверно: защото те де факто признаха, че аз в някакви отношения ги превъзхождам, щом ми скроиха такъв тъп, жалък и най-подъл номер.“ Пълната публикация може да бъде намерена тук…
От горното изречение излиза, че някаква група от „елитни блогъри“ се е наговорила и е оказала натиск върху Дневник да извади блога на господин Грънчаров от Блогосфера. Това съвсем не е вярно.  Извадихме го, защото Блогосфера не даваше на потребителите си никаква възможност да игнорират блогове или пък да показва съдържанието на блоговете в съкратен вариант. Проблемът беше в Блогосфера, а не в господин Грънчаров. Всичко това е поправено, и който не желае да чете определен блог от Блогосфера, просто може да да го изключи.

11 коментара към “Ангел Грънчаров”

 1. Не знам кога е станало това, но още откакто влизам в блогосферата (започнах да го правя когато ти ми включи блога там) си имаше възможност да махнеш чавката от пред името на който и да е автор и да не ти показва неговите постове.

  Ачката Грънчаров беше един от първите, които удостоих с тая чест 🙂

 2. Ами съвсем в началото нямаше тая възможност, а и липсваше „свития“ преглед на блоговете, така че ако някой беше изписал чаршаф, на човек му се налагаше да скроли като замаян белким стигне до някой друг пост. Сега обаче тая благина с чавката си е направо дар от Блога! 🙂

 3. Добре, имаме свобода на словото. Всеки може да пише каквото си иска и да чете каквото си ще.

  Обаче имаме и изказвания като тези,

  от една агитка, съставена от най-нагли, безскрупулни, малодушни и дребнави подмазвачи

  За мен този мръсен номер ми се видя пълно признание от тях самите за собствената им душевна нищета и низост, и, от друга страна, това ме насърчи неимоверно: защото те де факто признаха, че аз в някакви отношения ги превъзхождам, щом ми скроиха такъв тъп, жалък и най-подъл номер.

  които са пряка нападка и обида към „участниците“ в блогосферата и хората, отговарящи за нея. Именно хората, които са му дали трибуна да си развява калпака.
  И това не е за пръв път, нито ще е за последен. Защо го толерирате?

  Няма ли някаква селективност тази Блогосфера, на Дневник? Някакви, поне елементарни критерии? Никой не иска господинa да е етичен с политиците или комунистите. Но поне да е етичен с тези, които му дават трибуна? Вместо това се наслушваме на параноичните му изблици и невменяеми отклонения. Изречени с арогантен и невъздържан тон.

  PS: няма да се подписвам, защото не искам да се видя в тема на Грънчаров, където ще ме цитира, анализира, клеветнически тълкува и обижда.

 4. Не знам кой сезанимава с Мегафон, но мен пък мега ме дразни „Нова визия“ и за съжаление не мога да я филтрирам. Ползвам Firefox и стандартния subscription в Bookmarks. Някакви предложения?

 5. До Димитър: ползвайте Google Reader 🙂 Technorati също е идеално средство за проследяване на любими блогове – вие сам избирате кои.

 6. Владо, появяването на едни и същи блогове трябва да е голяма досада за тези, които влизат в Мегафон и в Блогосфера.
  Много добре, че можеш да изключваш в Блогосфера, моля те наистина да видиш с виновния за всичко Еленко как да се изключват блогове и в Мегафон.

 7. то без Грънчаров каква блогосфера ще е изобщо… направо нова ера.

 8. @Нели – мдам, бях забравил, че там не може. Ще го поправим възможно най-скоро.

  @Докога? – просто можеш да го изключиш, като не те кефи.

 9. „Никой не иска господинa да е етичен с политиците или комунистите.“
  Значи за Вас, уважаеми Безименен ЕТИКАТА е разтегливо понятие? Според това какво Ви е удобно на Вас или на ползващият я? Помните ли времето на социализма? Аз го помня…

 10. Грънчаров клони към лудост… преподаваше ми по психология… или някъв такъв отнесен предмет в техникума. Луд е. Ако е същия де…

 11. Уважаеми посетители, ето какво написах на един човек, чието име скривам, относно лицето Грънчаров. Четете и размишлявайте.

  „Г-н ……,

  Пиша ви във връзка с Вашия коментар, пуснат в блога на ……. на 18 ноември:

  „Не е прилично в “чуждата” къща да се карате! И двамата си имате блогове, правете го там! Как може да си помислите, че под темата „Защо ще успеем да подобрим положението в България?” може и трябва да се джавкате.“

  Г-н ……., Вие явно сте възпитан човек и се стремите да бъдете учтив и любезен с всеки.

  Моето възпитание е далеч по-лошо от Вашето и затова ще Ви уведомя, че аз не се „джафкам“ с Грънчаров, а го изобличавам като манипулант, лъжец и измамник. И правя това именно с цел подобряването на положението в България. То не може да се подобри докато очакваме нещо добро от пропаднали и компрометирани политици, като Костов, и от техните блюдолизци и слуги.

  Одавна разбрах, че с лицето Грънчаров никакъв разумен диалог не може да се води. Въпросният господин просто е заучил един набор от клишета и ги повтаря непрестанно. Ако някой му противоречи веднага бива наречен „ченге“, „червен“, „платен агент“ и прочее. Нахалството му стигна до там, че започна да учи на демокрация и антикомунизъм дори своя съименник от Ботевград, който е бил политзатворник преди 10 ноември. (За тази своя наглост „философът“ беше „благословен“ по нашенски от изстрадалия си съименник.)

  Самият философ-марксист Грънчаров, както и сладникавите му прозрения, разбира се, са твърде нищожни, че да им се придава голямо значение. Грънчаров просто е един от многото лъжци и манипулатори, старателно изопачаващи най-новата ни история и подбутващи ни фалшиви „спасители“. Но Грънчаров явно е амбициозен, иска да е Оберманипулатор, и така успява да изпъкне сред събратята си.

  Да ви занимавам повече с въпросната персона мисля, че е излишно.

  Благодаря за добронамерения Ви коментар. Ще остана, все пак, на предишната си позиция. Защото с лъжците и мошениците може да си в добри отношения, само ако самият ти си лъжец и мошеник.

  С най-добри пожелания,
  Влечугото

  (Това е прякорът ми, лепнат от философа-марксист)

Leave a Reply