Видео-продукция в Дневник, Капитал и Кариери

От няколко месеца сравнително успешно произвеждаме видео-профили за Кариери. Това до толкова ни се услади, че вече имаме и „видео-журналист“, който има за задача да произвежда поне по едно видео на ден. В началото това ми изглеждаше супер много, но вчера ми препратиха едно изследване, което показва че 1 минута видео за Уеб, отнема средно 4 часа за производство.

Първите ни по-сериозни видео-продукции могат да бъдат видени в някои от статиите, с които анонсираме поредицата на Христо Христов – „Икономическото досие на комунизма“ в Дневник.

Освен като допълващ видео-материал, планираме да произвеждаме видео-новини за най-важните събития, изказвания на журналисти, да продължим профилите в Кариери. Въпросът е какво още?

7 коментара към “Видео-продукция в Дневник, Капитал и Кариери”

 1. Това не е въпросът. Въпросът е за кого още. Кой се информира така ?!
  Икономическото досие на комунизма е с ужасна светлина..каданса просто го прескачам, за да не те излагам. Има хора дет го могат и такива дет трябва да ги гледат как го могат.
  Thumb rule примерно е, да не поставяш обекта си в средата на кадъра.
  Close up е другото правило, когато се правят портрети..както са повечето Кариери. Значи там би имало зрънца, ако като зрител не висях с усещането че зад камера има само оператор, но не и инструктор..задаващия въпросите. Да не свършиха дългокраките, говорещи граматично правилен български мадами около 20+ ?

  Ето, при мен текат избори. Едни от най-интересните от десетилетия. Икономедия пропусна момента да направи видео коридор за всеки, който искаше да зададе въпрос на политиците от собствен видеоклип по кметските избори.
  Това е тенденция, която явно не е стигнала страната или като техническа възможност не е пипната.

  Не го приемай като чиста критика. Капитал е познат със страхотни РЕПОРТАЖИ на перото. За да стане и видео медията на новото време, просто трябва да се вглежда в семката на проблемите от нов характер и ги облича в технология. Оборудването е там и може да се закупи от всеки супермаркет. Но да обърнеш читателя си във филмов инструктор е ЗадачкаТА. Ако нямате план, па седнете и помислете КАК.
  Има и гугл.

 2. @in2h20 – хм, дори телевизиите в България пропуснаха да направят видео-коридор… Според мен не го направиха, защото все още няма много потребители, които могат да се заснемат и да си пратят видеото. Колкото до нас – мисля, че все още ни липсва опит и умения да организираме подобно нещо. За самата реализация – предполагам че си прав, ще го обсъдя с колегите.

  @Кант – записах си.

  @Вокси – имаш предвид да копираме телевизията, или че ние копираме телевизията?

 3. Гледал съм само две филмчета, но наистина качеството прави лошо впечатление. На видеото със Светлана Василева при всяко преместване на камерата се появяват кофти черти. А за поредицата на Христо Христов – поне можеше да си напише текста. Наистина това е елементарно правило, така само като чуеш първите му две изречения, получаваш силно желание да спреш видеото. Поне аз получих.

Вашият коментар