Няколко дървета по-малко

Живея в скромен апартамент, но имам страхотна гледка. Да живееш на третия етаж си има и предимства – будиш се точно в короните на дърветата. Гледката е страхотна, а усещането е прекрасно.

За съжаление имам и луди съседи, които са пуснали молба до общината, че дърветата наоколо били станали опасни и молят да бъдат отсечени. Невероятно, но общината се съгласява и праща частна фирма, която да ги изсече. Без да се интересува от мнението на останалите живеещи наоколо.

Освен че дърветата правеха гледката навън доста по-приятна, те спираха шума и мръсотията от съседната улица, която напоследък става все по-натоварена. Прилагам видео, на което се вижда какво остана след акцията с изсичането:

Пораждат ми се няколко въпроса:

1. Кой прибира и печели от дървесината?
2. Кой ще премахне огромния пън, който грози долу?
3. Кой ще посади ново дърво на мястото на отсеченото?

4 коментара към “Няколко дървета по-малко”

 1. Защо не подариш на Калина едно дърво, което ще расте с нея?
  Ще бъде хубав подарък.
  { К&А }

  А от друга страна не пречи да се организира залесяване. Човек трябва да посади дърво през живота си, при това не само едно. Трябва ли разрешение от общината да засадиш дърво? Пред дома си?

 2. Непременно сложете дървета, после с Калинчето ще ги обикаляте.
  Можете да вземете калина – ще е идейно, но ако вземете липа – ще е радостно през пролетта.
  Ние взехме от Разсадника четири яворчета и две брезички, яворчетата се оказаха ясенчета – но такъв ни бил късметът.
  Никакви разрешения, само чакаш да стане март.

 3. и си вземи мрежа и колчета за оградка, че има всякакви „живинки“, дето искат да видят сметката на младите фиданки. тези, които насадих около нас, са под постоянно нападение от кучета, котки и кози. тия последните съм им вдигнал мерник и напролет може и курбан да направя, но оградата е задължителна. а също и колчета срещу вятър. широколистните са ми по-впечатлителни, такива вземи 🙂

Leave a Reply