Само-контрол

КаладънОт 19-годишна възраст самоконтролът е сред основните ценности в ценностната ми система и личната ми философия. Всичко идва от Дюн, където който не може да се контролира е набеждаван за животно и не минава теста за човечност. Затова на самокотрол подлагам всичко – емоции, разговори, обич (даваш/убиваш). Преди време забелязах, че всеки две години (през пролетта) изживявам период на ужасна депресия и се чудех на какво се дължи. Май е заради самоконтрола.

Липсата на външно изражение на емоциите води до огромното им преживяване вътре в мен. Като огледало е. Колкото повече външна несигурност самоконтролирам, толкова повече вътрешна несигурност генерирам. Всичко това може да бъде управлявано доста дълго време (години), докато не дойде момента когато всичко трябва да излезе.

Когато това се случи не съм никак забавен.

6 коментара към “Само-контрол”

  1. Всичко ти е перфектно наредено, пък ти да говориш такива работи, тц, тц, тц… 🙂

  2. Щом си разбрал причината, си на прав път. Някой път е по-трудно да се отпуснеш, отколкото да се контролираш. Според зависи какъв е предишният ти опит.
    А може и да е от липсата на витамини 😛

  3. kldn, гледай позитивно. Ако беше жена, щеше да ти се случва всеки месец :S

  4. Аз се чувствам, може би, по подобен начин когато съм под напрежение и средата в която съм до някъде ме подтиска. Всеки намира начин да се справи с това, дали с почивка или с някакъв вид разнообразие, просто не винаги е нужно да си забавен и позитивен.

  5. ying е прав/а. депресия от време на време ftw 🙂

Leave a Reply