Продукт: Самобръсначка Bic с едно ножче (оранжева)

Самобръсначка Bic

Изпаднал в дилема каква самобръсначка да си купя, послушах съвета на баща ми да си взема Bic. За 50 стотинки бръсне чудесно и е произведена във Франция. Започвам да се чудя дали има смисъл от всички модели с повече от един нож.

17 коментара към “Продукт: Самобръсначка Bic с едно ножче (оранжева)”

 1. като малък и аз се бръснех с подобни – с един нож. наскоро пробвах отново, но щях да се заколя, затова се придържам към mаch3

 2. Не разбирам защо. Точно този модел е с изключително голяма глава и има супер много плоско място пред ножчето. Така главата стои много стабилно до лицето ти и няма начин да се заколиш.

 3. Не съм ползвал, но изглежда читава.

  Аз се старая повечето ми вещи да ги разглеждам като консумативи, в това число и тези.

  А и от хигиенна гледна точка, мисля, че еднодневките са по ОК.

 4. Хаха, какви са тези спомени от детството. В интерес на истината имаш ли желание винаги можеш да се нарежеш, което ми се е случвало много пъти с тези ножчета 🙂

 5. Оранжевите са много зле. Тая пластмаса така дере, че няма нужда и от ножче. Има едни черни, пак с едно ножче, с железен обтегач (това дето отпред ти опъва кожата). Аз лично имам дилема дали да се откажа от еднодневките (много боклук правят), но пък са ми единственото спасение, когато не съм се бръснал 2 седмици. Не мога да намеря и читава дръжка за oldschool правоъгълни ножчета, иначе бих се върнал към тях с огромно удоволствие.

 6. Бръснал съм се и със старите gillette, който работеше с плоско ножче, на което с механизъм се настройваше наклона. Ножчето беше невероятно, но го забравих на морето. От тогава съм пробвал с 1, 2 и 3 ножчета, бръсненето с всички е приятно когато е ново тогава естесвено и най-много съм се рязал. Според мен и с 1 ножче е достатъчно добре, но пък тип енодневно поне за мен не е за предпочитане, защото излишно много пластмаса отива. Бях се засилил да си взема на батерия има един Филипс HQ9070, но се отказах поне засега.

 7. Откакто открих Gillette Blue II Excel, спрях да купувам (Mach III) ножчета. Ако помните оригиналния Sensor Excel II с две остриета – тези са почти идентични, но са направени от пластмаса и дръжката е с по-ергономична форма. Най-хубавото е, че ножчето се върти и следва контура много по-лесно отколкото фиксирани остриета като този BIC. И на мен не ми харесва, че генерират боклук, но пък са евтини и повечето време ползвам три-глав Philishave. (Преди да ме обвините в показност и ВИПня ще добавя, че е адски стар, но пък бръсне еднодневен растеж бързо и брез пяна 😉 )

 8. Хубавото на едно ножче, е че не се запълва лесно с отрязаните косми. Иначе и аз имам един мега-модерен Philips с батерии, но в крайна сметка мисля, че тези самобръсначки са направени за хора без брада. В момента, когато срещнат нещо по-сериозно, например седмична брада – от мен се лее кръв.

 9. Съгласен – ако не съм се бръснал повече от ден, Philips-а просто не върви.

 10. Още един глас за Gillette Blue II Excel най-важното предимство е да следва контура на лицето и „заколването“ е в следствие само на усилени опити.
  Ползвал съм всички изброени без електрическите,като последните 10 години се бръсна всеки ден за работа.Въпросният оранжев Bic имам десетина на вилата от едно време и само там се бръсна с тях -стават за тридневна брада,не се задръстват,но за ежедневно бръснене и предотвратяване на подсичане и обриви си трябват поне две ножчета и „гъвкава“ глава.

 11. Kaldan моят опит показва, че отново се задръстват тези с едно ножче, но значително по-доброкачествено (с малко усилия се почиства).

 12. Има, няма 40 години с Bic – оранжев и с едно ножче се бръсна. Някой път черен Bic- с ограничител от тел.

 13. Ползвам Merkur HD или както му казвате вие – правоъгалните ножчета тип Old school. Също така и Gillette Sensor. Тези 2 самобръсначки правят чудеса с вясакъв тип брада.

 14. az pak ot nikvi ednodnevki ne sam dovolen i sas bic sam se brasnal sas gillete supermax wilkinson sword i mn drygi ot nikoi ne sam dovolen i mislq da se otkaja ot tezi ednodnevki napravo mi pisna ve4e da se porqzvam i papki da mi izlizat napravo yjas

Leave a Reply