Луксария и Випня

Луксария и Випня

„Луксът всъщност е нещо лично. Може да е почивка, която сте спечелили с повече работа преди това, или ваша любима вещ, за която сте жертвали много. Затова и луксът най-често се определя от компромис, например кола с 2 врати или неудобни дрехи за конкретна ситуация, с които обаче изглеждате добре. В България луксът обаче все още се дефинира с количество, показност и с това да не би случайно да нямаш нещо. Както споделя г-жа Евгения Банева пред списание „Максимум“: „Имаме от всички нови джипове по един, Audi-та, Porshe-та, ML Mercedes, Maybach, наскоро си взехме Rover за планините.“ Maybach не е „джип“, но поне е голям.“

Горният цитат е от статията „Годината на масовото охолство“ на Еленко. Въпреки, че е написана изключително забавно ме накара да се замисля за цялата гадост около нас. Задължителна е и се надявам догодина да има статия „Годината на нашето недоволство“.

4 коментара към “Луксария и Випня”

 1. „Автор: Ясен Згуровски“ – това да не е Еленко под друго име? :Р

  Иначе статията е добра и наистина и Еленко е писал за някои от нещата.

 2. Да много е гнусна цялата история и аз много се дразня на безкрайната суета и цигания.

 3. Уф, гледала съм автора на картинката явно… сори.

 4. /*
  В България
  */
  А и не само…
  /*луксът обаче все още се дефинира с количество, показност и с това да не би случайно да нямаш нещо.
  */
  Кич и тесногръдие дал Бог колкото щеш. Най ме дразнят някакви позьори, които не могат и името да си напишат, но напират да покажат или поне да подражават на нещо – слой, марка, човек. Не че това е някакъв критерий, но е малко смешно като не си държал и една книга в ръцете си, през целия ти живот, да имаш някакви претенции, че си нещо повече от посредсвеността около теб.

Leave a Reply