Танго

От доста време съм в търсене на красиви икони за GNOME. Трябват ми за стандартната тема към ISLD. Преминал съм през какво ли не, стандартната спартанска тема, иконите на Dropline GNOME, BlueCurve и прочее. Наскоро проблемът ми с декорациите на прозорците беше решен с излизането на Clearlooks, но проблемът с иконите си оставаше.

Да си призная, аз харесвам стандартните икони на GNOME. Въпреки, че са леко сиви, за мен те са едни от най-професионалните икони, които съм виждал. Те са прости, информиращи и разбираеми. За съжаление, клиентите ни се оплакват, че не са красиви (защото не са шарени) и искат онова красивото (KDE) с красивите икони. Този проблем го решавах доста лесно като инсталирах BlueCurve и всички бяха доволни, освен мен. Основният проблем, е че при инсталацията на BlueCurve се губи идентичността на дистрибуцията и всички я бъркат с Fedora.

От няколко седмици наблюдавам проектът Танго, и по всичко личи, че проблемите ми са решени. Танго цели създаването на нови икони (за KDE и GNOME), които по всичко изглежда ще бъдат подобни на тези на GNOME, но с повече цветове. Последните два дена разцъквам ранните версии на Танго и наистина съм доволен. Препоръчвам.