Разопаковане и актуализиране на работното място

Замисляли ли сте се колко време прекарвате на работното си място? Много. Затова е нормално да отделяте специлно внимание на условията, в които работите – стол, бюро, компютър, кабели и всички онези дребни нещица, които формират работното ви ежедневие. Днес ми остана време да подредя и подобря малко условията си на труд.

В началото работното ми място изглеждаше така:

Бюрото ми преди

Работният ми компютър е преносим. Въпреки това, когато съм в офиса го ползвам като настолен. Връзвам към него външен твърд диск, външен монитор, външна клавиатура, външна мишка и офисното озвучаване. Както се вижда от снимката работи затворен и се награвя доста. Също така имах грижи с висящите кабели, а мишката ми с окраска на футболна топка леко инфантилееше. Решението:

Всички заедно

Първите ми впечатления от Notebook Cooler ZM-NC1000 са отлични, моят MacBook ляга в него, все едно са били любовници от цял живот. Изцяло черен е, има два USB порта и най-важното толкова е безшумен, все едно е студент, който от години е правил секс тайно от съквартирантите си. Ето и видео как разопаковам охладителя.


(На видеото споменавам за някакво колелце, за усилване на звук. Оказа се че то служи за регулиране силата на охлаждането)

Другото важно нещо беше покупката на Apple Mighty Mouse. Откакто имат два бутона тези миши са не само красиви, но и удобни за ползване. Най-хубавото е колелцето за прелистване, което се движи в много посоки. Приятна е на пипане, което си е важно, като се има предвид че ще я държа по цял ден. Ето видео на нейното разопаковане.

Последната, но не и по важност, придобивка е разклонителя на Legrand (да се чете – лЬОгранд). Изглежда яко и се врътка в различни посоки като 16 годишна гимнастичка. Другото, което е хубаво при него, е че различните джаджи се включват изключително лесно. Толкова е лесно, че включването в китайските разклонители изглежда като борба с девственици. Естествено има и видео за разопаковането на разклонителя.


(Бутонът се оказа само за включване и изключване. Въртенето става просто с по-силен натиск в желаната посока)

За финал махнах от бюрото ми всички чекмеджета, кото ми пречеха да се чувствам комфортно. Напрактика те бяха едно шкафче, което стоеше в краката ми. Също така разкарах всичко излишно от масата – договори (най-сетне ги сложих в една папка), хартии и всякакви други боклуци, които се бяха натрупали през последните месеци.

Сега работното ми място изглежда така:

Бюрото ми преди

Лично аз го намирам за доста по-полезно и приятно от преди. Поне за мен.

15 секунди слава

Снимки: Камен Станев
Видео: Антон Войнов
Пляскащи ръчички: Вили Ортакчийска