Тайният живот на Слободан Милошевич

Много хора биха се заклели, че последните години от живота си Слободан Милошевич прекара в панделата. И тук се намесва Wikipedia, която в момента твърди, че той работи за Microsoft. Не вярвате?

.

Уверете се сами!

Поправка!
Докато пишех тази публикация, някой чевръст редактор от Wikipedia се задейства и промени информацията. Доста са пъргави 🙂

Netvibes

Предполагам повечето го знаете, но аз открих Netvibes днес. Определено сайтовете направени чрез AJAX започват да изглеждат супер секси, а самият AJAX има потенциал да извземе част от функциите не финтифлюшките направени чрез Flash. Нещо, което приветсвтам.

Относно netvaibs – много удобен за ползване сайт, който ти позволява да си направиш нещо като собствен портал към определено съдържание + да си водиш бележки + да гледаш времето или пък да те известява за поща. Извзема част от функциите на работния плот… което си е радостно. Нат NetUser_3 имаше един германец, който говореше много люто за AJAX и как тази технология ще убие Microsoft и как бъдещите работни среди ще бъдат изцяло базирани в Интернет. Започвам да му вярвам.

Работа!

Напоследък съм много зает. По принцип Март – Април ми е супер зает месец, отчети, предложения, бюджети, проекти, данъчни декларации и куп други неща. Ако март ми се струва натоварен, през Април се очертава да провеждам обучение през всичките съботи и недели. Определено след това ще съм супер изморен.

Хубавото е че официално завърших голяма част от проектите си и успях да ги отчета пред донорите. Малките радости на живота.

GNOME 2.14 преведен на 100% // ръководството

И този път успяхме навреме. Радвам се че с всяко ново издание на GNOME преводът му става все по-добър и все по-пълен. През последните 6 месеца се фокусирахме освен върху превода на потребителския интерфейс, но и върху превода на файловете за помощ към програмите + потребителското ръководство към GNOME. Последното си е една голяма книга, за която ще напиша повече информация, когато стъпя в офиса и планираме как да разпространим 1000-та бройки.

Изключително съм радостен от крайно позитивната реакция на Йовко относно ръководството. Съжалявам, че до сега не съм публикувал много информация за това… но и това ще стане.

Днес заминавам с Деси към Враца, където ще обучаваме деца от местното сиропиталище да ползват свободен софтуер. Надявам се да се получи забавно, но да си призная имам леки притеснения. До момента имам огромен опит при воденето на лекции пред гиикове, системни администратори, служители на държавната администрация и тн, но нямам опит с деца. Заложил съм на забавлението и ще се опитам самото обучение да бъде възможно най-леко и приятно за тях.

Ще има снимки 😉