Китка снимки из далечен Тайланд

От няколко дни съм в София. Не успях да направя много снимки в Тайланд, Чянгмай. Просто нямаше какво да се снима… освен хотели, летища, хора с компютри и кабели. Имам прекалено много снимки на подобна тематика… И все пак ето някои от добрите и интересни снимки.


Когато нямаше какво да се яде се налагаше да ловуваме скакалци и щурци и да ги готвим. Шегувам се. Тези тук се продават като бонбони на пазара. Цена 10 бата – около 1/4 от долара. Предполагам са интересни на вкус, но пропуснах да проверя.


Ето това го намерих умряло до една врата. Няколко оранжеви мравки бяха започнали да гризат едното от крилата му.


Не знам защо се хиля толкова. Обикновено по време на събития се хиля.


Тази снимка ми напомня страшно много на урбанистичните пейзажи в Lain. Наистина окабеляването е ужасно и дори родните LAN спайдърмени не могат да сътворят по-големи пъзели от кабели.


Лежим в стаята, която наричаме „The Fridge“. Наричаме я така, защото Дърк постоянно изнасилва климатика и температурата е около 25 градуса. На снимката се виждат различни модели за ползване на преносим компютър в легнало положение. Забележете българския модел. При това реализиран със 17′ лаптоп, тежащ около 4 кила.


След като ни тъпкаха със здравословна тайландска храна направо ми идваше да изям нещо нездравословно. Въздържаха ме, но до няколко дни ще поправя този пропуск.


Отново в хладилника. Дърк и Боби изглеждат готино в тази светлина.


Когато приключиш с 4 часово обикаляне из нощния пазар просто е задължително да пробваш масаж на краката. Продължава 1 час (по половин час на крак) и струва 200 бата (7 долара).


Тук за първи и последен път се возя на каросерията на пикап. Умрях от страх и все си представях какво ще стане ако колата друсне и аз излетя. Предполагам съм станал по-страхлив след като летях преди няколко месеца по магистралите в България.


Красивата гледка от прозореца. Красива друг път, ако припариш до блатото изскача тайландската версия на Лох Нес и те завлича на дъното.


Това са местните маршрутки. Малки камиончета, които си съобразяват пътя с желаните на всички пътници. Най-евтиния начин за превоз.


Малко туристически снимки. В Чянг Май имало 500 храма. Не съм ги броил но това е един от тях. В храмовете бродят оранжеви дребни монаси като от манастира Шаолин.


Ми, още един храм. Гледайки тези два храма ми стана толкова скучно, че ако трябваше да видя всичките 500 просто щях да откача.


Иначе тайландците ги бива да украсяват, където могат закичват подобни фенери или пък пускат меланхолична музика.

Останалото е скука. Всяка държава е скучна ако не отиваш да се забавляваш.

Гледки от златния кафез

Отново се повтаря сценария да бъда в екзотична държава, но да съм затворен в хотел. Все едно съм в България – времето е прохладно, няма комари, хранят ни редовно. Такива неща. За сега мога да покажа снимки, които гледат от хотела.


Изглежда живописно и е живописно. Под тези дървета има подгизнала почва и блата. Не става за разходка.


Храната е сравнително добра. За сега хапвам стабилно ориз, защото останалите зеленчуци не мога да ги понасям. Имат сладка майонеза, която върви доста добре с ориза. Супата си я сглобяваш сам. Слагаш няколко вида спагети + нещо като юфка, добавяш малко зеленчук и от един самовар бульон и си готов.


Симос е грък. С него водим панел за системна администрация. Какво разбирам от системна администрация е друга тема.


Това е басейна. Ивелина ще се пръсне от яд 🙂 Всеки ден се къпем, водата не е минерална, но и не е много хлорирана.


Хотелът ни е нов, но е построен с традиционни архитектурни елементи.


Истинската спектрограма, която вдъхнови спектрограмата в *bpm


След като споменах блато – това е изгледа от другата страна на хотела.

След няколко дни ще ни водят на нощен пазар. Надявам се тогава да снимаме повече.

Снимки от c5

Чянг май

Успех. Намирам се в хотел, по средата на едно блато. Комари няма. Хората са приятни, а навсякъде се носи азиатска музика. Снимам.

Истанбул

Летището е доста голямо. В сравнение с него летище София излгежда като малко, селско летище с една палма и човечец, който слага печати. За последния един месец турците доста ми се вдигнаха в очите. Предполагам защото ходя само по разни места, които са предназначени за туристи.

Преди малко хапнах донер, беше приятен и съвсем изненадващо открих, че на летището има множесто безжични мрежи, от които мога да ползвам Интернет. Мисля да се разходя до моята порта (gate 208) и да проверя дали някои от мрежите не покрива и там. Проблемът на всички летища, е ако ти дават Интернет, никъде не можеш да откриеш контакт. Заминавам да търся.

Тайланд

В момента съм на летище София. Чакам си полета до Истанбул. Ще трае един час. След това ще изчакам 3 часа на летище Ататюрк, след което хващам полета за Бангкок. Той ще трае 9 часа и 10 минути. След като пристигна там ще трябва да си издиря багажа, след което чакам 2 часа и заминавам за Чянг Май.

След това ще започна да публикувам снимки.