Равносметка за 2007

Каладън и Калина

Изминалата година беше супер успешна за мен.

Събитията
Роди се Калина; станах Директор „Нови медии“ в Икономедиа; посетих Филипините, Холандия и Англия; посетих редакциите на The Guardian, The Times, The Daily Telegraph, The Financial Times, за да видя как са интегрирали печат и интернет медиите си; бях обучител в проектите Ромски блогове и TOSMI; започнах да спортувам; промених начина си на хранене; започнах да си възвръщам музикалната култура; поиграх на Lineage 2 и World of Warcraft

Новите играчките
Apple MacBook
Apple iPhone
Motorola RAZR2
Sanyo Xacti VPC-C6

За 2008 основния фокус е: да изпълня планирания бюджет; да купя кола и изкарам шофьорски курсове; Калина да бъде здрава и осигурена; да започна да се оглеждам за ново жилище и да си направя поне 2 кредитни карти.

***
Снимката е от Димитър Катерински.

Няколко дървета по-малко

Живея в скромен апартамент, но имам страхотна гледка. Да живееш на третия етаж си има и предимства – будиш се точно в короните на дърветата. Гледката е страхотна, а усещането е прекрасно.

За съжаление имам и луди съседи, които са пуснали молба до общината, че дърветата наоколо били станали опасни и молят да бъдат отсечени. Невероятно, но общината се съгласява и праща частна фирма, която да ги изсече. Без да се интересува от мнението на останалите живеещи наоколо.

Освен че дърветата правеха гледката навън доста по-приятна, те спираха шума и мръсотията от съседната улица, която напоследък става все по-натоварена. Прилагам видео, на което се вижда какво остана след акцията с изсичането:

Пораждат ми се няколко въпроса:

1. Кой прибира и печели от дървесината?
2. Кой ще премахне огромния пън, който грози долу?
3. Кой ще посади ново дърво на мястото на отсеченото?

Проблеми с блога // още видео

Кахъри
Поради неясна причина този блог изпита технически затруднения за около десетина часа. Заради тях коментирането на публикации беше невъзможно. Проблемът беше отстранен благодарение на Пешо 😉

Ново от видео фронта
Добавих още едно видео на Калина, този път използвайки видео-услугата на Vimeo. Приятно съм изненадан от качеството и възможностите, които този сайт предлага.