Китка снимки из далечни Филипини

Това беше най-дългото ми пътуване до сега, но и едно от най-приятните. Никакви проблеми със самолетите, преминаването на границите или пък организацията. Направо ваканция. Ето и снимките.


Понеже всички ме питаха започвам с филипинките. Готини са, въпреки че са малко дребнички за моя вкус.

Испанска църква. Грозна и някак не на мястото си. Испанците са наложили католицизма, но без да им мигне окото са продали Филипините на американците.

Храната е много интересна. Ако изключим сравнително екзотичните храни като охлюви, то останалото е прекрасно. Особено скарата.

Това не е магаренце ами кон. Не ми даде сърце да го яхна.

Макдонълдс са велики. Представям ви МакРайс или хамбургер с ориз. Вместо питката е използван специален лепкав ориз.

Това е Манила, един от многото градове в Метро Манила. Вече се е пръвърлан в туристическо развлечение и повечето сгради са хотели. Най-скъпите хотели в града.

Масажите и тук са изнесени на пиадестал и се предлагат навсякъде. След като попазаруваш в някой мол, на изходите се предлагат безплатни масажи.

Това е Майра, най-красивата потребителка на Ubuntu във Филипините 🙂 Интересното, е че тамошното общество на свободния софтуер има много повече жени отколкото българското. Браво.

Метроманила. Градът е изграден от ето такива острови от небостъргачи. Това са отделните градове, заобоколени от къщи и гета.

Един обикновен мол. Моловете са неразделна част от живота на хората. Огромни сгради с 3-4 кина във всеки мол и тонове развлечения.

Поради проблеми с бунтовниците и редица отвличания, хотелите приличат на летища. Преминаваш преглед с куче, детектор на метал и опипване.

Палачинките. Направо банички. Онова отгоре, което прилича на сладолед е сиренето.

Рано или късно всеки изпада в такива фото-клишета. Но е забавно да ги правиш 🙂

Можете ли да познаете, че това е вулкан? Точно така, огромен вълкан, който е пълен с вода и се е образувало езеро. В средата на езерото има друг кратер, който може да бъде изкачен и огледан.

4 километра по тази пътека, за да се достигне гърлото на вулкана. Пътеката е покрита с около педя прах, която се е нагряла и е неприятна.

Туристите по пътеката. Смешни са 🙂

Гледката е страхотна, за съжаление не можеш да заснемеш цялото гърло.

Яхтеният клуб на Манила. Филипинците се шегуват, че там има повече кораби от колкото техния военен флот.

14 коментара към “Китка снимки из далечни Филипини”

 1. Много впечатляващо. Аз си мечтая да отида там или в някоя от източните страни, пълна с хора с дръпнати очи. 😉 За съжаление все още почивките в тази посока са скъпички за мен. Благодаря за хувабте снимки ! 🙂

 2. 🙂 В интерес не е чак толкова скъпо, просто погледни дали някой не организира екскурзия до там. Иначе аз бях на конференция, което е другия и по-евтин начин да отидеш 🙂

 3. @Marto – всъщност най-големия ти разход ще бъде самолетния билет. Не съм имал удоволствието да посетя Филипините, но съм живял в региона малко повече от година и ти го казвам от собствен опит 🙂
  @Kaladan – ама каква носталгия ме налегна…

 4. Да, беше прекрасно. Хората са страшно гостоприемни и нямах никакви проблеми (за разлика с пътуванията ми до Африка). Ако човек остане там повече от месец, то неименуемо се влюбва в тази страна и нейните хора.

 5. Много добри снимки,направени от човек с вкус,закоето мойте адмирации!!!

  П.П. Снимките ви от Африка също бяха очарователни!

 6. а тези испанци, които са строили църкви във Филипините, не са ли били всъщност португалци? ;

 7. Sailing for the Spanish, the Portuguese explorer Ferdinand Magellan and his crew were the first Europeans to arrive in the archipelago in 1521. Magellan was killed by indigenous warriors in Mactan Island while being involved with political conflicts with Lapu-Lapu. The conquistador, Miguel López de Legazpi arrived from Mexico in 1565 and formed the first Spanish settlements in Cebu and paved the way for colonization. In 1571 he established Manila as the capital of the new Spanish colony.[5]

  http://en.wikipedia.org/wiki/Philipines#History

 8. Snimkite sa poveche ot strahotni!!
  Az oblisliam edno takova putuvane,no kak stoi vuprosa s vizite?

 9. @Gloria – няма визи. Пристигаш направо там и си показваш паспорта. Това е.

 10. Опасно ли е да се разхождаш по улиците.Имам впредвит Макати.Ще минавам през Манила и планирам да остана за два дни.Какво може да се прави там?

 11. @Swimmer – зависи в кой квартал ще отидеш. Мегаполисът е много многолик, както си в някой богаташки квартал, след минути си в гето. По принцип гледай да си с някой местен, познат на който можеш да имаш доверие.

 12. Много добре ми дойде инфото в тази статия – пътувам към Манила на 07.10. и хем много се вълнувам хем има токова неизвестни неша:)))Снимките са чудесни:)Поздрави, от Варна:)

Leave a Reply