Това е пълна свинщина

Деца си играят около камари с боклуци, а по улиците минават лимузини със залепнали по джантите найлонови пликове. И всичко това се случва в София, която не е била по-мръсна от години. Това, прощавайте, е пълна свинщина. Виже снимките, които са от ебиму-майката-самия-център.

По принцип това е една много красива градинка, точно до Солунска. По принцип.

Споделих им: „Не се ли притеснявате, че децата могат да се разболеят?“ Те: „Това е най-малкият проблем“. Кое е по-големия проблем?

В локвата до разбитата чешмичка сигурно се е развила алтернативна форма на живот. Задължително ще е космата.

Славейковстан.Випня и найлон.

14 коментара към “Това е пълна свинщина”

 1. Навсякъде цари пълна свинщина. Аз не мога да разбера що за хора са тези, които така мърлят около себе си.
  Накрая наистина ще пламне някоя епидемия.

 2. „Българите са племе НЕЧИСТОПЛЪТНО и най- паче крадливо.“ Знаете кой го е написал, нали? Нещо да се е променило оттогава?

 3. Има много арт тука. Хаотичното е винаги красиво. Стига да не се налагаше да живеят хора там. Би изглеждало страхотно в някой апокалиптичен филм…

  Послепис: Апостол направи пълни самопризнания… отново

 4. Самите деца си играят не около, а СЪС боклуците, което е още по шокиращо за мен. А родителите им не ебават да ги научат, че пликчето от чипса и кутийката от сока бива да се изхвърлят в коша, който отстои точно на 20 метра, а не да се подритват и да се складират в храстите. Нямам думи на какво сметище се е превърнала градинката пред блока, а най-тъпото е, че и деца и родители явно си я харесват в този вид 🙁

 5. Колкото съм пътувал, навсякъде съм видял – навсякъде се цапа. И в Лондон, и в Цюрих, да не говорим за Неапол.
  Но навсякъде се ЧИСТИ! Всяка нощ!
  Тук… не се чисти.

  Кратко и ясно.

 6. процесите са два – цапащите започват да цапат още повече (това по-подробно след малко), а чистещите – стават по-малко

  по теорията на Jack – където е мръсно хората са склонни са цапат повече, т.е. ако някъде има изхвърлени няколко фаса следващите изхвърлящи си там фасовете си казват „ами я гледай, моя няма да се забележи на фона на всички останали“ и с чиста съвест мърсят

  най-изумителното, всъщност, е това, че на хората не им пука!

  едно на ръка болестите и цената, които са най-близо до всичко това
  второ – светът, с който те израстват и факта, че те го познават именно такъв – мръсен и няма да имат нужа да го виждат по-чист скоро, като пораснат …

 7. Прав е Михаил, навсякъде се цапа, но после има служби, които работят ефективно и почистват. Никак не е трудно да се поддържа относително чист вид на града, но никой не се старае това да стане, защото има интерес в друга посока. Чистотата на града се отдава на дадени фирми, върху които после трябва да се упражнява контрол. Само че тук се раздават едни зверски комисионни… а пък после колкото по-малко се чисти, толкова повече остават пари за вейрони и пр.
  Мисля си, че ако се чисти всеки ден, импулсът при някои индивиди да хвърлят нещо при останалата мръсотийка ще намалее.
  А за тези родители нямам думи, те сами ще си посрещнат последствията.

 8. haha neka vi tupi sofianci. gazete si v sobstvenite bokluci hahaha

 9. Щеше да е още по-добре ако имаше снимки и от други обекти, а не само зоната около пл. Славейков. От къде да знам, че това не е частен случаи ;).

 10. Само да напомня на Апостол, че не всеки е имал шанса да се роди ром. Да не се надува прекалено.

  Тука в махалата (пак сравнително централен софийски квартал) цигани не рядко се мяркат. За това пък градинките между блоковете са гъсто засадени с цветя между дърветата.

  Въпрос е по-скоро на култура на на хората живеещи и ползващи района и наличието или не на наркомани.

  За точно тия кошчета обаче мисля че само общината или концесионерите са виновни. Видях ги в точно такова състояние – препълнени. Колкото и да внимаваш, можеш да изхвърлиш опаковката на новичкото списание или на земята или в кошче, от където първия повей на вятъра ще я изкара пак.
  Аз си носех боклука две преки в джоба, но майките с колички там едва ли имат възможност да зареват само детето четвърт час и да търсят контейнер. Промъкването с количка през околните улички е крайно рискована мисия. Колите не спират, а по тротоарите на гъсто с паркирани автомобили на по няколко сантиметра от стената. Все едно си в Mario.

 11. Знаете ли кой е виновен? Тия, където всяка година пристигат с хиляди на Централна гара, носят компоти и домашна гроздова в саковете си и мечтаят да станат софиянци, копеле, че тука е келепира. Много от тях не си правят труда дори да си извадят адресна регистрация, живеят в София „само за малко“ и мърсят като говеда. Ако нещо ги закачиш, от тях по-големи граждани няма, а всички други са селяни! Обикновено се хващат в някоя малка фирма, оглавявана от местен бабаит, за да разправят как се познават с най-големите мутри в България и да шашкат с такива приказки, селските пръчки, дошли в столицата, за да станат фолк звезди, или, айде от тях да мине, квартални курви. Ето къде е целия проблем. Докато тези хора не бъдат превъзпитани, положението ще става още по-лошо. Лятото идва, започват студентските кампании…иска ми се да построя стена около София и да пазя града си от тази паплач :'(

 12. На уважаемия господин From da hood мога само да кажа, че лятото наистина идва и ти остави лятото, накацахте мрЪсните софиянци във Варна, защото тука ви е чистичко, уютно и приветливо….съсипахте движението по улиците, а като ви се направи забележка, че си хвърляте билетчето (или друг отпадък) на улицата веднага писвате, че не сте само вие. Ами след като сте с такова ограничено и селЯндурско мислене, не идвайте тук или просто не пишете коментари относно, това какви сте си чистофаЙници мамини.
  ……… Лятото идва (и не само то), а аз ако можех още отдавна, преди 4 години (защото тогава се усети силно софийско присъствие) щях да изградя великата китайска стена, за да ви спра. Но късно е уви. А и няма как да спреш ЩУРцИТЕ.
  …..АМИН……..
  П.П. Никой не е виновен за собствената ти торбичка излетяла случайно през балкона.

Leave a Reply