Генотип – всичко за автора

Още от времето на *bpm имах идеята да се създаде възможност, всеки автор с регистрация в сайта, да добавя нещо като публично досие на вкусовете си, софтуерната и техническата си осигуреност, привързаността си към определени марки и прочее. Въобще нещо като дневник на всичките „избори“, които правим и които ни различават по между ни.

Около 01:00 тази нощ се опулих и реших, че е дошло времето да направя това, поне за личния си блог. Резултатът е страницата Генотип Профил, която съдържа доста първична информация за мен. Все още не съм сигурен какви раздели трябва да добавя и дали точно така трябва да се групира тази информация, но общо взето мисля че съм на прав път.

Според вас какво още може да се добави и бихте ли добавили нещо подобно във вашия блог?

11 коментара към “Генотип – всичко за автора”

 1. @Евгени – о, те не са толкова подробни, за щасти 😉

  @Пламен – не съм ги виждал, честно, можеби трябва да си направя профил там

 2. Абе, имаше преди време, таова приложение. Попълваш си такива данни и получаваш ‘генетична карта’, която можеш да си я сложиш на блога и като кликнеш на нея, отиваш на сайт с тези данни.

  Бого

 3. Луда работа, аз и преди съм се чудил дали да си направя при мен. Троето е станало много готино, поздрави! Иначе, като питаш, аз за нещо такова ползвам ClaimID — http://claimid.com/yasen
  Но май си прав, добра идея е човек да си има такъв „отпечатък“ съвсем при себе си, в своето си място 😉

 4. @Бого – да, ще е яко ако има някакъв шаблон, с който да си го инсталираш в блога и така да се социализираш с други хора и да можеш да сравняваш собствените си отговори с други хора. Можеби го има във Facebook, но до сега не ми е попадало?

  @Turin – да, то явно и други са си го мислили и дори в цял блог портал го има 🙂 Направо се чувствам стар.

 5. Щом питаш, ще ти кажа – Не! Не бих сложила такова нещо в блога си. Попълвала съм достатъчно лексикони като малка 😉

  Това което бих сложила, са същите въпроси, но адресирани към читателите ми. Винаги ще ми е интересно да науча повече за тях. Колкото до моите интереси и потребление, би трябвало те да стават ясни от цялото съдържание на блога, ако са достатъчно важни за да влияят на личността ми.

 6. тенденциозно ли няма нищо за личният живот, осен котката :)) все пак това си е баш генотип – гените ти 😉 това бих допълнил аз, жена, деца, колело може би… 😉 а зашо не и спорт? успех и похвално!

 7. подробният „about“ е хубаво нещо, но „генотип“ нещо не ми се връзва като термин за него…

  човек не се ражда с предпочитанията и вкусовете си, а ги придобива от околните

 8. важно е да се направи да е лесно за промяна, сменят се нещата доста динамично в наши дни 😉 аз бих сложил, но и бих попълнил такова нещо с кеф, доста би ме улеснило да е като шаблон, не аз да си го измислям 🙂

 9. @Alex Zvezdev – знаех си че нещо съм забравил 🙂 След малко ще допълня за личния живот;

  @nikcname – да, прав си, сигурно ще измисля ново име;

  @Ани – интересна идея, ще помисля как да стане. Апропо, в лексиконите имаше само един интересен въпрос: „Какво мислиш за мен?“ 😉

Leave a Reply