Нощен гринд*

Няма нищо по-отпускащо от нощния гринд*. До скоро играех на WoW, а сега си уплътнявам времето като правя стотици икони. Наркотик за съзнанието, мога да го правя часове.

Икони

Намери снимка, за която имаш лиценз. Категоризирай я. Изрежи най-интересната част от нея. Оправи й хистограмата. Оправи й цветния баланс. Преоразмери я до 32 на 32. Изостри я с интензитет 15. Запази я в подходящата папка. Следващата снимка. Намери снимка под лиценза Public Domain (обществена собственост). Категоризирай я. Изрежи най-интересната част от нея. Оправи й хистограмата. Оправи й цветния баланс. Преоразмери я до 32 на 32. Изостри я с интензитет 15. Запази я в подходящата папка. Следващата снимка…

Мога да го правя с часове. Знаех си че годините прекарани в Lineage II ще ми се отплатят – имунизиран съм към скука, пораждана от циклични действия.

*Гринд – циклично повтаряне на сходни действия, за постигане на далечен резултат.

6 коментара към “Нощен гринд*”

 1. Добре де… няма как да не попитам – Защо?
  Какво ги правиш после тия иконки?

 2. Ако нещо е хубаво – приложение, винаги ще му се намери.

 3. Привет Влади :))

  Мисля, че наскоро видях част от твоето творчество и на друго място – кажи ми моля, картинките в новите профили на Икономедиа, не са ли в голяма степен дело на твоя милост?
  Чета си, гледам нещо познато – и се опитвам да се сетя, от къде!?

 4. Привет Весе, голяма част – да 🙂 Все пак основната част от иконите не съм ги правил аз ами Джефри Зелдман, който ги дава за свободно ползване (Беше написал на сайта си – „Откраденете тези икони“.)

  Апропо – голяма част от иконите, които направих, не влязоха в профилите. Това са иконите на политици и известни личности. Вътрешното ни проучване във фирмата показа, че това ще бъде изтълкувано като лош вкус и подигравка с тях. Затова има малко политици, които са базирани на карикатурите в Капитал и Дневник. За карикатури е ок 😉

Leave a Reply