Стартира foton.bg

Foton.bg

2008-ма година за Икономедиа Онлайн беше инфраструктурна. Инвестирахме в екип и неговото развитие, оправяхме стабилността на продуктите ни и тяхното позициониране. 2009-та ще бъде годината, в която всичко това ще си проличи. Нови версии на основните ни продукти, както и стартиране на нови проекти.

Foton.bg е един от новите ни проекти, технически реализиран от Креато. Това е сайт за продажба на снимки, в който могат да бъдат закупени снимки от огромния фотоархив на Икономедиа – над 100 000 снимки, заснети през последното десетилетие от едни от най-талантливите български фотографи. Също така всеки може да качи своя собствена снимка (снимките се одобряват от професионален фотограф), да й сложи цена и да започне да я продава.

Сайтът все още е в бета, но е достатъчно готов за да бъде показван на потребители. Днес имаме и няколко сделки 🙂

3 коментара към “Стартира foton.bg”

  1. хубава идея, но за да е изрядна законово, трябва всеки сниман да е подписал изричен документ, че се съгласява „ликът му“ да бъде продаван и препродаван

    http://foton.bg/bg/economedia/culture/cinema_general/image-80247.html

    без подписа на Дейвид Линч това не върви, съгласието му е било само за интервюто, само за Капитал

  2. Много добра идея, но очевидно не сте таргетирали блогъри с тоя проект 🙂 На пример за мен, размер на снимка 1000 пиксела (за уеб) е ненужно голям, а цената от 15 лв. (гледам случайна снимка от протеста) – твърде висока за некомерсиален блог. Разбирам, че не искате да се занимавате с дребни неща, ама можеше и за нас да помислите 🙂

  3. Владо,

    много добра идея за проект. Само малко не можах да се ориентирам къде точно е секцията за собствени снимки – тук имате още малко работа по доизкусуряване 😉 Иначе още веднъж бравос!

Leave a Reply