Моите странни хобита: да си имам любимо нарушение

Любимо пътно нарушение

Това е любимото ми нарушение. Когато няколко егоистични водачи на моторно превозно средство, въпреки че знаят че няма да преминат, запушват пътя на напречната колона и така прецакват зелената светлина за стотици автомобили. Прецаканите, от своя страна правят други пътни нарушения, като навлизат в насрещното движение, за да заобиколят препречилите пътя им. Всичко това се случва редовно на големите столични кръстовища. Дали на КАТ им пука? Не.

По това време служителите на КАТ се занимават с едно основно нещо: да намерят по-добър участък на пътя, да свият удобно гнездо в голям храст и да дебнат някой да наруши ограничението с 10 километра в час. След което да се запознаят с него. Социални същества, но не са ли чували за Facebook?

6 коментара към “Моите странни хобита: да си имам любимо нарушение”

 1. Твойте странни хобите sux.
  Намери си по-интереси занимания. (Както и аз трябва)

 2. Най-страшното нарушение за КАТ в момента е ако не си си изчегъртал старите винетни стикери и застраховки от предното стъкло. Цели хайки има по светофарите. От 20 до 100 лв глоба. Смятат по 20 лв на стар стикер. На светофара на телевизионната кула от три дни бизнеса върви със страшна сила 😉

 3. @yovko – добре, че все още не съм водач. Обачееее мисля да бъда тази година и тогава дупе да ми е яко.

 4. „Дали на КАТ им пука? Не.“
  Трябва да се отбележи, че вече сутрин в и около центъра (кръстовището на Христо Ботев и Стамболийски) има служители на КАТ, които се занимават точно с това – спират МПС-тата да навлизат в кръстовището, ако ще останат в него. Това начинание го забелязах малко след нова година.

 5. Защо ни трябват служители (пъдари) да накарат стадото да върши нещо, което освен, че е регламентирано от закона, освен че е етично (спрямо другите водачи), е най-малкото логично?

  На доста места, където има близки светофари, обаче, светлините са предвидени така (и шофьорите го знаят), че на следващия светофар има малко забавяне. Така колите се набутват в кръстовището с надеждата, че напред ще светне зелено и ще могат да се изнесат преди да е тръгнал напречния трафик. Ама колко точно коли ще могат да хванат промоцията, не е ясно и на никого не му пука. Един като тръгне и всичките овчици след него, а пък ако седиш първа кола и не навлизаш в кръстовището, обираш сумати псувни и клаксони.

  Селски колорит.

Leave a Reply