Капитал с Дзифт

Дзифт

На 21-ви март Капитал ще се продава с Дзифт. Най-сетне и аз ще изгледам този филм, който досега старателно избягвах. Темата за мрачния комунизъм ми е все така не-любима, но през изминалите месеци хайпа около Дзифт стана толкова голям, че общата ми култура започна да страда. Имало и гола Таня Илиева (ако в съвременните българските филми главната героиня не покаже зрънце, то филмът значи не е български). Ще наваксам.

Постскриптум
Идея: можете да се съберете с всичките си зли-с-набито-око-приятели и да издирите всички визуални грешки и издънки във филма. Погледнете тази снимка, виждате ли решетките на първия етаж? Заклевам се, започнаха да се появяват чак след 89-та. Натам сте вие.

8 коментара към “Капитал с Дзифт”

 1. С риск да ме обвинят в неуважение и към въпросния вестник, и към българското кино, но аз пари за това чудо нямам намерение да давам. Шапка свалям на Гърдев за амбицията да се хвърли в кинобранша, но… сюжетът не ме пали.

  Виж, ако някой го пусне по торентите, в краен случай може и да се прежаля, иначе – без мен 🙂

  P.S. Някакъв шанс да пуснат „Светът е голям и…“ с „Капитал“? Там вече не бих се колебал.

 2. Решетките можем да ги преглътнем някак, ами климатикът :-)? Сценографът е за бой!

  Аз смятам да си купя „Капитал“-а с филма и най-сетне да го изгледам, основно от социологически интерес. Студентите ми го харесват, филмът оказва влияние на начина, по който те мислят социализма. Трябва да го видя най-малко заради това.

 3. абе на тази възраст не трябва ли да са чавдарчета още?

 4. Такива трамваи май нямаше… мотрисите изглеждаха друго яче, поне преди 30 години. Надявам се, че повечето пионерчета имат ръчни часовници (механични), беше си въпрос на чест да притежаваш един (поне).

 5. Филмът не е цветен, т.е. кадрото е от „мейкинга“ По-добре да се търсят гафове в самия филм.

  А Таня Илиева е… хммм.. „много гола“. Т’ва зрънца, т’ва ‘сичко 🙂

 6. Хъм, готина и уместна е забележката с балкона, убедена съм, че по времето на комунизма имаше забрана да се променят фасадите на жилищните сгради от живущите в тях. Обаче като имаме предвид, че тази снимка е цветна и е от мейкинга на филма, а не е кадър от самия филм, трябва да си купя двд-то и да проверя дали наистина са го оставили така и дали имаш право на тази критика 🙂

  Поздрави!

 7. Филмът е прекрасен и много ще се радвам да споделиш впечатленията си за него после.

  Ето един коментар за него от доста безпристрастна гледна точка на чужденец:
  http://cinestrata.com/wordpress/2008/10/fnc08-review-zift/

  Колкото за торент от около поне няколко седмици го има и се сийдва доста, което също говори за това, че привлича вниманието.

Leave a Reply

%d bloggers like this: