Дизан на корем

Тази нощ поработих в офиса. Не го бях правили близо година и определено е доста по-добре от миналия път. Писах едни отчети и разни малки документи, за които предпочитам да не говоря. По-интересното, е че с Ivgin успяхме да поработим върху *bpm като направихме няколко дизайна. Ivgin беше на кеф и направи малко картинки за GNOME на български!, а пък аз направих хакергочи за Явор. Определено започвам да задобрявам с GIMP, въпреки че някои недоразумения в дизайна му ме карат да издавам истерични крясъци.

И така, какво ново?


Време беше да актуализираме този дизайн. В момента е в трагично състояние и е така близо година. Намалихме страниците от 2 на 1, като забележете съзможността за избор на лиценз. Има и една точка 3, дето гласи разни недоразумения относно публикуването в *bpm, но тя определено ще бъде премахната.


Като споменах лицензи, след 3-месечно закъснение направихме и картинка за статистиката на използваните лицензи в *bpm. Зеленото е свежо, имаме и размазано лого на CC.


Това е картинката за системата за проследяване на грешки към преводите на GNOME. Исках да има някакви насекоми и пчелите паснаха. От една страна метафората, е че ние сме като пчелички, които неуморно летят от програмата на програма и поправят грешни, а другата метафора е за самите бъгове-грешки, които неизбежно полазват програмите.


Това пък е за новата планета. Исках да планетата да е представена с красив пейзаж от България, нещо типично за нашата държава. Имаме планински пейзаж с борове. Според мен е свежо.


И това ми харесва, отново е за планетата. Отново има две метафори. От една страна овцете са нещо толкова типично за България (Калояне, не е това, което си мислиш), а пък втората метафора е че чрез планетата събираме овцете в стадото. Агнецът божи.


Хакергочито на Явор.

@Серж: сега остава да си изберем ден да превърнем плановете в дишаща реалност.
@Яска: ако натиснеш върху малките снимки ще получиш големи;)
@ivgin: ти си извънземно уе!