Работа в група

Синята връзка
Въпреки, че съм доста болен днес успешно проведохме обучение във Фондация „БлуЛинк“ относно инсталирания там софтуер за работа в група. Обучението мина успешно, като имаше доста смислени въпроси. Обожавам когато хората задават въпроси, значи че са те слушали и наистина това, което им казваш има значение за тях. Не бих казал, че самия софтуер за работа в група работеше перфектно, въпреки че имахме достатъчно време за тестове и инсталация, но отдавам тези проблеми на факта, че инсталираме софтуер върху сървър, който не е настроен от нас. Все пак всико е добре, когато завършва добре. Доста бързо локализирахме проблемите, направихме списък и ги разделихме между екипа.

НСО в кутия
Днес получих покана да бъда един от редакторите на NGO-in-a-box. Това е колекция софтуер, която се раздава на не-правителствени организации и цели да им предостави всичкия им необходим софтуер (свободен такъв), който те да използват в своя офис. Редакторския екип е от 7 човека, всеки от различни държави. За мен това е огромна чест и ще дам всичко от мен, за да направим отлична селекция.

ДжиПи
Утре ще се пробвам да ползвам услугите на личния ми лекар. За първи път. Проверих дали са ми прекъснати осигурителните права – не са. От сега да кажа, че не съм никак оптимистично настроен за посещението и предполагам ще срещна доста тъпотии. Ще видим.