Политическа арена, сезон 2009

Официално обявявам сезон 2009 на политическата арена за открит. Да, реално е открит още от началото на годината, но вече се появиха първите реклами и анти-реклами. Ето и първите кандидати:

Билбордове за избори 2009
Това се намира точно пред НДК и основната атракция са двете огромни (генно-модифицирани) пилета. Все още гадая над идеята, но със сигурност ще ида да разгледам сайта, който рекламират.

Билбордове за избори 2009
Ах, отново обединената синя коалиция. Тук май са объркали последователността на билбордовете, но за сметка на това пак имат най-стилното лого от всички. Стилно лого имаха и предишния път, когато „избирахме Мартин“ и пак се бяха обединили. Мартин вкара доста обединени сини в общината, но в момента е останал сам-самичък в групата на ОДС (или каквото там представлява). Въобще не им вярвам, че обединението на Синята коалиция е нещо сериозно, а не предизборен трик, който да накара тъгуващите по някогашното СДС да се надигнат и да гласуват.

Билбордове за избори 2009
Тези също са добри. От всички възможно хвалебствия точно това ли намериха? Направете бърза справка в Дневник 20, за период от 1 година, за да видите състоянието на 20-те най-търгувани компании на българската фондова борса и да си припомним какво направи правителството за тяхното състояние. Нищо не направи. В допълнение да припомним надвзетите данъци (от всички нас), които формираха рекордния бюджетен излишък. Какво се правеше с бюджетния излишък? Харчеше се точно в края на годината в приятелски фирми.

Бонус реклама
Билбордове за избори 2009
Това не е точно политическо, но пък показва страничните ефекти на глобалната-финансова-криза, а именно – падане цената на рекламата и появяването на „странна реклама“. Преди 6 месеца ми беше изключително трудно да поддържам рубриката ми „абсурдна реклама“ защото такава почти липсваше. Е, следващата година и половина ще бъде забавно.

6 коментара към “Политическа арена, сезон 2009”

 1. Първо, що за предизборен трик, след като сами се набутват в 8% бариера?

  Второ, за да възтържествува злото, трябва добрите хора да не правят нищо.

  Трето, have a little faith.

 2. @Комитата

  Те не декларираха ли, че ще се обединят преди да се въведе прага от 8%? Аз поне така си спомням. Вече е късно да се разединят, защото ще стане съвсем явно, че са се обединили само за да влязат в парламента.

  Да, и е най-тъмно преди зазоряване 😉 Аз лично не съм убеден, че именно Синята коалиция са добрите хора. Като ги гледам дори и сега какви мизерии си правят в СДС и като си спомня, че именно СДС е въвела в политиката хора като: Бисеров, Цонев, Луджев и всякакви подобни – просто не мисля, че това са добрите хора.

  Лично аз бих пробвал с някой, който не е бил на власт. Вярата я изгубих отдавна за политиката… просто тук нещата са безкрайно изкривени.

 3. Пак започна рекламното скудоумие на политиците. Вари ги, печ ги, те си знаят своето- плакатчета, билбордчета, клипчета, чалгаджии… Банално и тривиално. Пък после се чудят защо само шепа абдали ходи да гласува.

Leave a Reply