Скрити/явни гей послания в рекламата на Синята коалиция

Въпреки че миналата седмица писах за рекламата на Синята коалиция, чак сега забелязам колко е негативна. Гей закачките в кампанията са безкрайно разочароващи, и най-вече показват, че Синята коалиция има големи проблеми с ценностите. Хей, нали това са хората, които претендират, че са проводник на европейските култура и ценности.

Ето за какво става дума:

Реклама на синята коалиция

Тук всички пазят топките, докато Станишев пази дупето. Защо? Защото ние ще им бием шута и ще им вкараме „гол“. А къде се вкарва гол?

Реклама на синята коалиция

Ок, вкарват им гол и къде пада Станишев? Пада в скута на Доган, а Доган е турчин. А както добре знаем от радио Ереван – в Турция все още продължават опитите мъж да забременее. Това дали не е и расизъм?

Много, много разочароващо. Кампанията на Мартин Заимов беше наистина добра – позитивна, съдържателна и имаше ефект, въпреки самия Мартин Заимов.

23 коментара към “Скрити/явни гей послания в рекламата на Синята коалиция”

 1. реално ти си тоя който дискриминира гей-овете дори без да се усетиш, тази реклама не би трябвало да ти направи впечатление, кой за каквото си иска да се държи, каквото иска да си ползва за сексуални удоволствия, ти сега какво? срещу намеците за анален мъжки секс в рекламите ли си? само цици и пуйки ли да се развяват…

 2. @voxy

  i see your lips moving, but the brain is missing? тая песня чували ли сте я?

 3. Кампанията на М. Заимов може да е била добра, но не беше печеливша. 🙂 Синията коалиция за да успее се нуждае и от гласовете на „онези“ българи, които харесват този тип послания.

  П.С. За протокола, Доган не е турчин! Разликите между нация и народ(етнос) се учат в 6-ти клас.

 4. Аз чак сега забелязах такъв подтекст, честно казано. Което значи, че едва ли е търсен съзнателно.

 5. СДС са направо НЕХАРИЗМАТИЧНИ. А бе, я да си го кажем направо: скандалите им, лидерите им и кампанията им са отблъскващи. Но те и бездруго нямат никакъв шанс…

 6. @Voxy – не аз дискриминирам, ами Синята коалиция. Аз просто го забелязвам и съм сигурен, че не съм единствения. За протокола – нямам нищо против хомосексуалните. Имам напротив евентуалната хомосексуалност на премиера да бъде в центъра на рекламна кампания срещу него. Вместо в центъра на рекламната кампания да бъдат достойнствата на Синята коалиция.

  @Pirin – каквато и рекламна кампания да имаш, ако не можеш да говориш и да си защитаваш тезите – няма да успееш. Това стана и с Мартин Заимов.

 7. @Комитата – да, възможно е да не е търсен съзнателно, така е. Но пък аз го виждам така, което значи че не са го доизмислили.

 8. Kaladan, напротив, СДС показват дори малкото хубави неща у премиера, примерно ползва задника си не само за отделителни цели, което е похвално и позитивно

  @Cut, може би прекаленият буквализъм ТИ пречи понякога

 9. Клипът в стил Атака разочарова, но това вече – шокира. Негативизъм на всяка цена.

 10. Да, и аз го забелязах и също ме издразни. Никой не може да ме убеди, че случайно Доган и Симеон са с ръце отпред, а Станишев отзад. Тъпо е.

 11. доста отрицателни мнения виждам …. А това ми се струва наша родна черта – да търсим незабележимото! Отделно- не е ли истина, че в белите държави такива кампании (показващи конкурентите в негативен аспект) са доста често срещано явление и никой не приема това като слабост! Това че на Станишев ръцета са му отзад може също да означава че му е много „як“ …-а или че е предвидил удара и си е сложил калъф!

 12. Виж, може и да си прав. Аз също не одобрявам намеци, които предполагат сегрегация на сексуална основа, но според мен проблемът тук е друг – теб те дразни не фактът, че някой редактор в СДС не си е свършил работата по най-добрия начин, по-скоро те дразни самият СДС. Предлагам ти да си го признаеш и ще ти олекне. После не е необходимо да ми благодариш за съвета.

 13. Поздравления за набитото оЧо на Каладан! Сините ми опротивяват още повече с това простеене. Жалко!

 14. @Т. Марков – признавам си СДС ме дразнят. Също така съм от ДС, КГБ, ЦРУ, МИ6 и военното разузнаване на Азербейджан. Сега ми е по-леко.

 15. 1.Всеки който претендира, че не дискриминира LGBT обществата, не трябва дори и да забележи, че има някакви забежки. Ровенето в този детайл според мен допълнително подсеща, за нещо което отдавна трябва да сме забравили. Тези дето все още обиждат на педераст, са замрзънали във времето. Но реално проблема съществува, и подобна кампания говори за слаб творчески екип, липса на отговорност и професионализъм.
  2. Отблъскващият подход на кампанията само потвърждава на горното. Можеш да си агресивен, да извадиш кирливите ризи на опонента по по-креативен начин. Точно за това правителство фактите и цифирите говорят сами за себе си. Ако тази информация се подпре с една актуално направена, „цветна“, визуално интересна кампания, същите тези трима горе ще трябва да се натикат в миша дупка. Или СДС няма достатъчно пари или човешки ресурс.
  3. Карикатури тип „Стършел“ си мисля са някак морално остарели. Има десетски „модерни“ начини да комуникираш идеите си и да активно да се пропагандира идея. Справка – кампанията на Обама.

  Накратко или това е ход, с който се привлича масова аудитория, или нечие своеволие и неразбиране на целите на кампанията. За жалост второто ми се струва по-вероятно…

 16. Реално, не бях забелязал тези подробности, въпреки че са ми адски забавни 🙂 Факт, е това, което се спомена по-долу – за човек, който се възмущава от проявите на нетолерантност, имаш набито око за скрити послания. Аз, който не претендирам да съм никакъв, не го бях забелязал. Запомни – If you weren’t here to make a statement, you wouldn’t be making a statement, about not making a statement.

 17. @Gavril Gavrilov – това, че други хора не го виждат по определен начин, не значи че аз съм виновен. Явно съм по-нежна душа 🙂

 18. Няма вина, отбелязвам фактите, според мен.

 19. Не съм изненадан от негативното послание, след като научих, че са използвали руски специалист по черен PR (Глеб Павловски), който е водил кампания на Путин и такава против Лужков. Интересното за мен, но за съжаление не и неочаквано, беше, че изглежда (почти) всички големи политически формации ползваха тази тактика. ДСБ са ползвали руски спец, ГЕРБ – израелски… кампанията на БСП също беше очевидно заложила на очерняне. Въобще – баш като българи в казана на Ада.

Leave a Reply