5 устройства, които iPhone уби

iPhone срещу всички

Пролет е, време е за пролетно почистване. Изненадата при това пролетно почистване беше в раздела с морално остарялата техника, която събираше прах между едни списания и тонове ръководства. Докато подреждах всички боклуци в една торба и ги приготвях за прибиране в мазето (сърце не ми дава да извхърля техника) осъзнах, че повечето от тези джаджи вече не са необходими. Причините са много, но определено мобилните устройства, наричани все още мобилни телефони, са ги убили.

Органайзер
Имал съм поне две устройства от този вид. Подреждал съм си всички контакти, ставаше и за елементарни смятания. Нещо като кръстоска между тефтер и елка. Елката също е мъртва, но дори нямам таква вкъщи, за да я преместя в мазето.

Модем
Хем го обичам, хем го мразя – имам два такива в перфектно състояние. LAN интернета и ADSL бяха основните причини за смъртта на модема, а мобилния интернет го довърши. RIP та-та-та-та, зшшшш, зшшш!

Електронен часовеник за леглото
Електронен часовник над леглото. Сещате ли се кога за последно сте го ползвали? А и за какво ви е след като имате телефон. Една батерия по-малко.

Малките фотоапарати
Ултракомпактните фотоапарати умират от камерафоните. Достатъчно е да погледнете израстването на iPhone във Flickr, за да се убедите, че съвсем скоро компактните камери ще заминат в мазето. Екзотики като Sigma DP2 ще си имат ниша, но те са привлекателни за взискателни фотографи, които не искат да мъкнат със себе си DSLR и торба обективи.

iPod
Освен два iPod-а, като този на снимката, към мазето заминава един дискмен и един уокмен. Всички те споделят сходна съдба – тотално обезсмилени от мобилните телефони. Е, единия iPod умря от натиск, а другия просто реши да умре, но дори и да бяха оцелели, то сега щяха да са или подарени или да заминат в мазето.

Предполагам всичко това си го знаете, но въпросът е „Какво ще убие iPhone?“.

11 коментара към “5 устройства, които iPhone уби”

 1. Всичко е добре, само не ми стана ясно защо ги носиш към мазето. Снимал си ги за спомен, значи нищо повече не трябва да те прави Плюшкин.
  Първите три ги закачи на кофите отстрани, а NoNo 4& 5 ги подари на някой близък.

 2. със сигурност имаме поне една елка вкъщи, но аз още я кътам да не вземе да ни потрябва 😉

 3. Малките фотоапарати няма да умрат от iPhone. Дори и най-малкият фотоапарат има по-хубава оптика и въможности от кой да е smart phone… 🙂

 4. Хах и аз имам такъв модем някъде из шкафовете. А iPod-a може да го дадеш на някой приятел да слуша 🙂

 5. айпода нищо няма да го убие, просто ще дойдат времена на неговото развитие.

  Иначе ако ти се четат глупости за бъдещето, тук съм писал http://provocad.com/?p=848

 6. iPhone ще бъде убит от нано работите. Това е следващото поколение на комуникацията: вградени в тялото. Ще си имаме и по няколко имплантирани чипа – WLAN, 5G, Bluetooth, 2GB SSD вътрешна памет. Още дисково пространство ще има ръката под формата на часовник. Това е също и дисплейят. Свързани са с блутут. Няма бутони, защото нано-роботи прихващат мислите и съответно контролират устройството. Другото външно устройство са стерео слушалки с микрофон, безжични разбира се.
  Камерата е вградена – очите. Обаче който иска специялни филтри, ще трябва да си носи по няколко чифта очила. 😀

 7. Аз пък казвам, че тухла 4-ка ще го претрепе! 😛

 8. За мен „специализирания“ плеър ще си е винаги опция, поне докато каките и батковците по самолетите пищят, видят ли мобилен телефон. След 10-ия разговор „ама той е изключен като телефон, ето вижте“ се отказах да слушам музика на телефон и се сдобих с малък Zune. Не че е стока, аз не съм придирчив, сигурно и нещо китайско за 20лв. би ми вършило работa.

 9. Не че нещо се пъча или правя на интересен, но мултифункционалните комуникатори ме плашат малко. Има една готина книжка която горещо препоръчвам за четене…. има леко стряскащо, налудничаво и параноично заглавие, но все пак си заслужава човек да поразмишлява над някои неща… книгата се казва „DATABASE NATION – The Death of Privacy in the 21st Century“ от Simson Garfinkel, има я и на български преведена. Дано всичко описано в нея е само безпочвена параноя…

 10. като гледам снимките, които качваше еленко, не мисля все още, че iPhone е убил даже и малките фотокамерки (да не споменавам, че камерките на някои други стари gsm-и са с пъти по-качествени, например sony ericsson K750i)

 11. Сапунерките все още се купуват като топъл хляб, защото са по 150-200 лева, а не по 1000 и кусур, и не идват с двугодишиен договор.
  плюс това статистиките във фликър показват тенденции, не и абсолютни бройки. а второто е по-важно, ако ще обявяваш айфона за „убиец“ на каквото и да било.

Leave a Reply