Дете от ада

Калина е започнала да гледа лошо и да се сърди от време на време. Днес забелязах, че докато си играе сама с разни пластмасови животинки и разиграва следния сценарий: козата се опитва да влезе в къщата, но вътре е овцата и й казва „Махни се!“. Когато произнася репликата Калина гледа сериозно и си променя гласа.

Дете от ада
Калина позира до този надписа „Дете от ада. Твоят кошмар“, който се намира в двора на 144-то СОУ „Народни будители“.

Дете от ада
Калина гризе хляб и реагира лошо на желанието ми да я заснема как хапва.

Калина & Суши

По принцип не ям суши. По принцип. Напоследък доста неща се промениха и преядох риба, която се оказа не чак толкова лошо нещо. Време беше и за суши, което също се оказа приятно. В този фото-разказ ще намерите повече снимки на Калина отколкото на суши, но с малките деца е така – винаги са в центъра на събитията и всичко останало е маргинално.

Два натюрморта:

Калина

Калина

Калина

Ако ходите с бебе на ресторант – избирайте места, които да позволяват бебето да крещи и да дивее. Другите двойки в ресторанта издържаха стоически на красъци, бой с играчки, борба и преследване.

Калина

Калина

Калина

Калина

Калина

Калина

Калина

Калина

Калина

Калина

*Бележка до звездичка
За първи път пробвам да кадрирам снимките, за да махам разни излишни неща от тях или пък да докарам по-голямо въздействие. Предполагам това е следващата стъпка към вманиячаването във фотографията. Сигурно скоро ще купувам софтуер и т.н. Всичко е снимано с обектив Nikkor 50mm 1.4D, като съм ползвал основно бленда 1.4, 2 и 2,8. Асовете също са високи – около 1000, но явно Nikon D90 се справя добре и няма видим шум.

15 минути слава

15 минути. Точно толкова отнема на Калина да мине от състояние на покой към състояние на див-енергиен-преразход (способна е да обръща маси, докато крещи с 300 децибела). През това време основно се озърта и/или гледа в една точка.

Любопитен факт: по време на тази фото-сесия, Калина напълни гащите 🙂