Снимка: Миро с цирка

Миро с цирка
Миро, хайде най-сетне да се оМиротвориш и да се кротнеш. Балканския цирк е точното място, само се пази от мечката.

Скрити/явни гей послания в рекламата на Синята коалиция

Въпреки че миналата седмица писах за рекламата на Синята коалиция, чак сега забелязам колко е негативна. Гей закачките в кампанията са безкрайно разочароващи, и най-вече показват, че Синята коалиция има големи проблеми с ценностите. Хей, нали това са хората, които претендират, че са проводник на европейските култура и ценности.

Ето за какво става дума:

Реклама на синята коалиция

Тук всички пазят топките, докато Станишев пази дупето. Защо? Защото ние ще им бием шута и ще им вкараме „гол“. А къде се вкарва гол?

Реклама на синята коалиция

Ок, вкарват им гол и къде пада Станишев? Пада в скута на Доган, а Доган е турчин. А както добре знаем от радио Ереван – в Турция все още продължават опитите мъж да забременее. Това дали не е и расизъм?

Много, много разочароващо. Кампанията на Мартин Заимов беше наистина добра – позитивна, съдържателна и имаше ефект, въпреки самия Мартин Заимов.

Политическа арена, сезон 2009

Официално обявявам сезон 2009 на политическата арена за открит. Да, реално е открит още от началото на годината, но вече се появиха първите реклами и анти-реклами. Ето и първите кандидати:

Билбордове за избори 2009
Това се намира точно пред НДК и основната атракция са двете огромни (генно-модифицирани) пилета. Все още гадая над идеята, но със сигурност ще ида да разгледам сайта, който рекламират.

Билбордове за избори 2009
Ах, отново обединената синя коалиция. Тук май са объркали последователността на билбордовете, но за сметка на това пак имат най-стилното лого от всички. Стилно лого имаха и предишния път, когато „избирахме Мартин“ и пак се бяха обединили. Мартин вкара доста обединени сини в общината, но в момента е останал сам-самичък в групата на ОДС (или каквото там представлява). Въобще не им вярвам, че обединението на Синята коалиция е нещо сериозно, а не предизборен трик, който да накара тъгуващите по някогашното СДС да се надигнат и да гласуват.

Билбордове за избори 2009
Тези също са добри. От всички възможно хвалебствия точно това ли намериха? Направете бърза справка в Дневник 20, за период от 1 година, за да видите състоянието на 20-те най-търгувани компании на българската фондова борса и да си припомним какво направи правителството за тяхното състояние. Нищо не направи. В допълнение да припомним надвзетите данъци (от всички нас), които формираха рекордния бюджетен излишък. Какво се правеше с бюджетния излишък? Харчеше се точно в края на годината в приятелски фирми.

Бонус реклама
Билбордове за избори 2009
Това не е точно политическо, но пък показва страничните ефекти на глобалната-финансова-криза, а именно – падане цената на рекламата и появяването на „странна реклама“. Преди 6 месеца ми беше изключително трудно да поддържам рубриката ми „абсурдна реклама“ защото такава почти липсваше. Е, следващата година и половина ще бъде забавно.