Видео-продукция в Дневник, Капитал и Кариери

От няколко месеца сравнително успешно произвеждаме видео-профили за Кариери. Това до толкова ни се услади, че вече имаме и „видео-журналист“, който има за задача да произвежда поне по едно видео на ден. В началото това ми изглеждаше супер много, но вчера ми препратиха едно изследване, което показва че 1 минута видео за Уеб, отнема средно 4 часа за производство.

Първите ни по-сериозни видео-продукции могат да бъдат видени в някои от статиите, с които анонсираме поредицата на Христо Христов – „Икономическото досие на комунизма“ в Дневник.

Освен като допълващ видео-материал, планираме да произвеждаме видео-новини за най-важните събития, изказвания на журналисти, да продължим профилите в Кариери. Въпросът е какво още?

7 коментара към “Видео-продукция в Дневник, Капитал и Кариери”

 1. Това не е въпросът. Въпросът е за кого още. Кой се информира така ?!
  Икономическото досие на комунизма е с ужасна светлина..каданса просто го прескачам, за да не те излагам. Има хора дет го могат и такива дет трябва да ги гледат как го могат.
  Thumb rule примерно е, да не поставяш обекта си в средата на кадъра.
  Close up е другото правило, когато се правят портрети..както са повечето Кариери. Значи там би имало зрънца, ако като зрител не висях с усещането че зад камера има само оператор, но не и инструктор..задаващия въпросите. Да не свършиха дългокраките, говорещи граматично правилен български мадами около 20+ ?

  Ето, при мен текат избори. Едни от най-интересните от десетилетия. Икономедия пропусна момента да направи видео коридор за всеки, който искаше да зададе въпрос на политиците от собствен видеоклип по кметските избори.
  Това е тенденция, която явно не е стигнала страната или като техническа възможност не е пипната.

  Не го приемай като чиста критика. Капитал е познат със страхотни РЕПОРТАЖИ на перото. За да стане и видео медията на новото време, просто трябва да се вглежда в семката на проблемите от нов характер и ги облича в технология. Оборудването е там и може да се закупи от всеки супермаркет. Но да обърнеш читателя си във филмов инструктор е ЗадачкаТА. Ако нямате план, па седнете и помислете КАК.
  Има и гугл.

 2. @in2h20 – хм, дори телевизиите в България пропуснаха да направят видео-коридор… Според мен не го направиха, защото все още няма много потребители, които могат да се заснемат и да си пратят видеото. Колкото до нас – мисля, че все още ни липсва опит и умения да организираме подобно нещо. За самата реализация – предполагам че си прав, ще го обсъдя с колегите.

  @Кант – записах си.

  @Вокси – имаш предвид да копираме телевизията, или че ние копираме телевизията?

 3. Какво още, ще ти кажа в понеделник:)

 4. Гледал съм само две филмчета, но наистина качеството прави лошо впечатление. На видеото със Светлана Василева при всяко преместване на камерата се появяват кофти черти. А за поредицата на Христо Христов – поне можеше да си напише текста. Наистина това е елементарно правило, така само като чуеш първите му две изречения, получаваш силно желание да спреш видеото. Поне аз получих.

Leave a Reply