Петък

Бясната седмица си отива и най-сетне мога да си направя равносметка. В момента седя уморен пред компютъра и разтривам слепоочията си.

1. Sofiaombudsman.bg
Стартирахме успешно страницата на Столичния Омбудсман. Освен че има стандартен форум и представителна част, черешката на тортата е живото излъчване на заседанията на Столична Община в Интернет. Това, както се сещате, не е никак просто и намесва няколко сървъра + екип от 3-ма човека, нерви, организации, политика и тн.

2. Вече работим със Станимир от LPI
Започнахме да работим със Станимир/Бургас/LPI, като той ще ни помага при миграциите на бургаските неправителствени организации към свободен софтуер. Това е началото на превръщането на InterSpace в национална организация с мрежа от партниращи организации.

3. Подобряване на климата в офиса.
Вече имаме климатик, малко хладилниче и прожектор. Скоро ще дойдат нови бюра и тн.

4. Преводите на GNOME
Пак сме в топ 5 при преводачите на GNOME, като екипът започна да работи ефективно през новата система от Subversion/Track. Резултатите могат да бъдат видени тук…

5. Mrejata.net
Успях да се преборя с доставчика ми на интернет, който подмени хъбовете и отново имам интернет. Не знам какво бяха направили, но бяха омазали собствените си DNS-и и в момента им ползвам интернета, но с офисния ни DNS.

Има и още, но не е за разказване 🙂