Огладнявате ли докато играете игри?

Огладнявате ли докато играете игри?

Забелязах, че в дните когато играя, огладнявам по-често от дните, в които излизам навън, пазарувам и дори когато спортувам. Това случва ли се при вас и ако „да“ то „защо“?

16 коментара към “Огладнявате ли докато играете игри?”

 1. Ами да – отдавам го на това, че когато съм излязъл, около мене се случват прекалено много неща, за да мисля произволно за ядене, докато когато играя игри, рано или късно идва момент, в който трябва да изчакам нещо да се случи и от нямане какво да правя тогава мисля как ми се хапва нещо.

 2. Точно така е. Когато седиш на едно място повече мислиш за глада/апетита. Внимавай с диетата. Едва те познах на срещата, и то чак след като си написа урл-а 😉

 3. Защото мозъкът ти гори най-много енергия от всички органи ( ~20% oт общата на тялото), а като играеш го напъваш доста.

 4. @marerittet, Петър – да, предполагам е заради това. Чудех се дали не е защото в играта (World Of Warcraft) постоянно се тича, скача и налага, та някак си мозъка да остава с впечатлението, че има истинска умора. Не знам дали е възможно…

  @Комитата – интересното е, че през деня, когато съм на работа и пак сравнително стоя на едно място – не огладнявам чак толкова.

  @Апостол Апостолов – разрешаваш ли тази фраза да я изпиша на тениска?

 5. При мен има две състояния – или играя, или върша нещо друго. Та докато съм в първото, рядко мисля за глупости от външния свят 😉 Огладнявам, но не обръщам внимание докато не стане натрапчиво. Въпреки че в навремето беше по-зле, когато за пръв път се сблъсках със света на HMM2, за около 6 месеца отслабнах с около десетина килограма. И на училище искрено ми завиждаха за „диетата“

 6. Хм и аз играя WoW, ама не съм забелязала такова нещо. Даже ако нещо съм се заплеснала или в raid, не се и сещам за храна.
  Ах да, ако може и за мен един брой тениска М размер, черна. :>

 7. @January – щом играеш на WoW, то значи ще оцениш винтидж екипировката ми, която се вижда на снимката горе 😉

  Иначе интересно за храната. Говорих с още една колежка, която също каза, че не огладнява повече от WoW, докато мъжете казват обраното.

 8. По-миналата година, докато играех твърде много WoW, качих почти 10 килограма. От райдове нямапе време за гурмета-чевермета. Налага се да се прехранвам със сандвичи. Та няма нищо лошо да огладняваш повече, номерът е да избягваш снаксове, чипсове и солети.

 9. @Ivgin – 10 килограма са супер много, ама да знаеш, че никак не ти личеше 🙂 Иначе снаксовете ги избягвам, но като дойде време за обяд или вечеря – имам огромен апетит.

 10. Спираш хляба, свинското, пърженото, сладкишите и соковете и си готов за два месеца. WoW не пречи чак толкова 🙂

 11. Не знам огладнявам ли, не огладнявам ли, човек като се облещи в монитора забравя и храна, и правилна стойка, всичко.
  Btw от WoW точно ефектът беше -5 кг, а вече ми бяха прекалено малко. Отидоха и мускули, и всичко :<
  Хубав staff впрочем 😛

 12. От игри не огладнявам, но виж, когато превеждам… 🙂 Нямам идея защо – може би поради причината, която Петър споменава по-горе.

 13. Май е зависи от играта – ей на, още не се е доинсталирало Диаблото, а вече набивам питка с мед.

 14. Вече почти не играя игри, но преди години когато бях млад заклет геймър, често ми се случваше обратното – когато се зарибявах по някоя игра, играех по 10 и нагоре часа без прекъсване, без да имам връзка с околният свят и без да усещам глад и студ :). Да не говорим че имаше един период в който играех една игра ( мисля IceWind Dale 2 ) до 6-7-8 сутринта, без изобщо да усещам нужда от сън. Когато накрая си легнех, пак сънувах че съм в битка :).
  В крайна сметка аз съм си такъв – зарибявам се по нещо до степен мания и след известно време ми писва до такава степен, че изобщо не ми се занимава с това нещо 🙂

Leave a Reply