Камбаните

С това място започна, и завърши, славната ми пионерска кариера. Въпреки че е близо до нас, рядко ходя там, като за последните няколко години съм бил точно 2 пъти. Ето снимки.


Изтокът среща комунизма. За да направя тази снимка се бях промушил под камбаните и дебнех да се случи именно това. Едно детенце дойде, погледна ме, погледна камбаната до главата ми и след това с все сила я изши. След което малката гадина изчезна със смях.


Майка Людмила и призрачните деца.


Калина бие камбани.


Някои снимки просто не стават добре на черно и бяло 🙂


Ех, да имах един камък да хвърля.


Ирония. Паркът, построен да символизира мира между хората, е станал мишена.


В сърцето ми бият камбани.


Ето кой краде камбаните.


И ние сме дали нещо на света 🙂 Скоро кирилицата ще бъде третирана като археологическа находка и ще бъде пренесена в музей, където хората ще се снимат с нея подобно на Мики Маус.

4 коментара към “Камбаните”

  1. Въх, живо ли е това място? От години се каня да ида ей-така, но все си казвам „мне, то нищо не е останало сигурно“. Аз в моята въпросна „кариера“ съм ходил май само веднъж, но пък беше гот. Добра е идеята за фото там, тъкмо с моите бебоци…

    А, нещо не ти се вижда снимката, на която някой крадял камбани.

  2. Каладан пак в акция и пак със забележителни снимки. А Калина е прекрасна! Тя как възприе срещата с камбаните? 🙂

    Колко детски спомени и мечти има в тези камбани. Аз си спомням едно единствено ходене там, като чавдарче и знам само, че беше много студено и брулеше леден вятър. И като изключим призрачната майка Людмила с децата й, камбаните не са толкова ужасяващи колкото ги помня.

  3. @Frozzen Калина реагира добре, според мен й беше интересно като обиколи почти цялото място 🙂

  4. И аз си мислех , че това място вече е единствено средище на жриците на любовта, обаче ужасно много се радвам , че съм грешила . Живея близо до Камбаните и от скоро вечер се разкрива прекрасна гледка от там. Мономента е осветен и прилича на нещо още по огромно . Иска ми се всички да се грижим за България….
    Поздрави, Калина .

Leave a Reply