Пирати ограбиха скулптори

От няколко седмици Министерство на културата е активизирало титаничната си борба с пиратството. Резултатът е поредната кампания, която нито образова, нито повдига морални проблеми, а чисто и просто плаши. Кампанията се изразява в огромни трансперанти, които се веят по улиците на София и облъчват минувачите с категоричното „Пиратството ОГРАБВА!“. Технология, която ми напомня изключително много на похватите на Големият брат. Вървиш по улицата и отвсякъде те заливат пропагандни лозунги, целящи да ти създадат позиция по даден проблем.

Любопитното тук, е че този лозунг ще си остане неразбран. Възрастните хора не знаят какво се има под „пиратство“ и предполагам голяма част от тях ще си мислят за истинското такова (кораби, черепи и т.н.), а децата просто ще се изсмеят. Като мен.

Пре-любопитно е че в кампанията са се включили и скулптори, което за мен е много нелогично. С какво пиратството е ощетило тях? Някой е правил копия на техните произведения на изкуството? Наистина ли тази кампания цели да се бори с пиратството или е просто малко допълнителна реклама за ограбените артисти?

Понеже Министерство на културата има само 126 човека персонал, реших да им помогна с произвеждането на постерите. Изнамерих от интернет снимки на добре познати певци (нали пиратството тях ги мори най-много) и направих няколко постера. Ограбиха хората!


Бате Жоро. Драсни ми едно писмо да ми кажеш как точно те ограбиха пиратите? Липсва ми фантазия да разбера, как е организирано технологично и каква е била финансовата им изгода?


Теодора Андреева е ограбена по подразбиране. Интелектуално. За нея се говори, че един ден се обадила на баща си и му казала, че й е скучно и че иска да стане певица. И хоп, готово. Вече е певица и циците й се взират в нас от всеки ъгъл. Бедното дете, ограби я пиратството.


Пиратството ограби Ан Джи и я принуди да носи прокъсани парцалки и да се храни с евтини захарни изделия.


Азис е толкова беден, че няма къде повече. Загрижени за финансовото му състояние, хората пълнят стадионите и му дават социални подаяния.


След като пиратството разори Деси Слава и се наложи да напусне замъка, в който живееше, тя емигрира към топъл и далечен остров. Сега преживява като се храни с паднали плодове и прави неуспешни опити да ускори еволюцията на маймуните.


Пиратството не пожали и Галя от сатен. Галя вече не може да си позволи да си позволи нощничка и пликчета от сатен и сега носи шаяк. Вече се нарича Галя от шаяк.


Редовното изтичане на слухове, че Каризма крадат песните си от чуждестранни артисти доведе до прекратяването на дузините им рекламни договори. Тоест, това че тя бяха интелектуални крадци и пирати ги ограби. Всичко се връщаааа, каза Руши.


Пиратите не пожалиха и Гергана. Тя нямаше думи и едри сълзи покапаха по нейните гърди. Тя и без това друго не можеше.


Пиратите бяха изключително лоши към Камелия. Тя беше ограбвана няколко пъти по кориците на известни списания и до такава степен свикна да бъде ограбвана, че се съблича всеки път когато види камера.


Кати, ах Кати. „Волната пеперуда на фолка“ беше пометена от пиратството и вече се налага да кара скапани мотори гола.


Лилана беше ограбена още преди да стане певица. Безжалостните пирати я изчакаха да стане на 18, съзряха в нея красив глас и я ограбиха. Сега е принудена да се облича с мрежички.


Времената, когато Мария слизаше от Мерцедеси и отваряше бири с цици минаха. Филмови звезди като Стивън Сегал й обърнаха гръб и тя сега гледа натровено и леко тъжно. За всичко това са виновни пиратите, мамка им.


Азбучен пример как ограбва пиратството. Аха-аха да пропее момичето и те й свалиха кожата от гърба. Буквално.


Тя просто е една бедна принцеса.


Беден, беден човек.


Пиратите принудиха всемирния талант (певица/писател, абе всичко) Ваня Щерева да се влачи окована и да прави садо-мазо чупки. Тъжна гледка.

Истина ли е всичко това? Не, разбира се.

Министерство на културата се е объркало. То живее в някакъв извратен, далечен и измислен свят, където:

1. Да се продават 10 песни, като от тях става само 1 е разумно;
2. Да се задължава слушателите да купуват стоката по неудобен за тях начин е разумно;
3. Артистите да демонстрират завидно богатството и лукс, като едновременно с това се оплакват е разумно;
4. Пиратите ограбват скулптори;
5. Кампапания срещу пиратството се изражда в рекламна кампания, на неизвестни люде;
6. Някой вярва че чрез менторска и назидателна кампания може да се промени нещо.

Амин.