Смърт на ограничените RSS емисии в блоговете!

Напоследък доста се интересувам от безсмилени кампании и се замислих за това каква кампания би била смислена. Определено имаме нужда от кампания, която да прокламира активирането на пълни RSS емисии в блоговете на хората. Тук е мястото да дефинираме „ограничена“ и „пълна“ RSS емисия. Ограничената RSS емисия, позволява да бъде показвана датата, заглавието и част от публикацията в даден блог, за пълно прочитане трябва да се отиде на самия блог. Пълната RSS емисия, позволява даден блог да бъде четен без дори да се налага неговото посещаване, нужно е само RSS агрегатор.

Защо ограничаването на RSS емисията на даден блог е зло?

1. RSS са измислени преди всичко за лесното и автоматично споделяне на информация, а не само за известяване за дадена промяна;
2. Може да Ви се вижда парадоксално, но ограничаването на начините, по които вашите читатели четат вашите писания е лошо;
3. Това че имате RSS емисия, която е ограничена ще откаже потенциалните потребители на RSS агрегатори да я ползват

Защо активирането на пълни RSS емисии за даден блог е добро?

1. Когато пишете в блог, Вие искате да бъдете четени. Пълните RSS емисии ще доведат до повече прочитания и проникване на вашите идеи сред четящите.
2. Пълната RSS емисия позволява автоматичното пре-публикуване на вашето съдържание. Това ще Ви направи по-видими и по-открояващи се от останалите блогове.
3. Споделянето винаги е било и ще бъде добро.

Ще загубите ли посетители?

Не! Просто ще следите статистиката на RSS емисията отделно, от статистиката за посещенията на Вашата страница.

Как да активираме пълна RSS емисия за нашия блог?

Понеже съм потребител на WordPress, а и това е един от най-популярните двигатели за блогове – публикувам изображение с настройките за него.

Отивате на „Options“ >> „Reading“ >> „Syndication feeds“ >> „Full text“

Ако сте потребител на подобна услуга и искате да ми помогнете – пратете ми подобна снимка + крактка текстова инструкция за активирането на пълните RSS емисии.