За красивото

През уикенда гледах научно популярен филм (което само по себе си не е новина), в който се обясняваше за метаморфозите в животните и промените в хората.

Това, което ми направи впечатление беше следното твърдение, което цитирам по памет: „Пропорционалната и съразмерна глава у хората значи здраве и затова ние харесваме красивото“.

Не знам защо, но болниците и поликлиниките в България са едни от най-грозните и мрачни коптори, които може да съществуват. Вместо да са красиви и следователно да лъхат на здраве, те облъчват на болно.

Болниците са болни.

Един коментар към “За красивото”

  1. Ужасно е, като отидеш в поликлиника и си подтиснат от болестта, която те измъчва, да попаднеш в обстановка, която със сигурност те разболява още повече. Особено жалка картина са тоалетните – с вид отпреди сто години (особено, като вече видяхме, че може да бъде и по-добре – моловете, Арените). А в поликлиниките също се печелят пари, но големите риби още не са се усетили. От друга страна тази обстановка те кара да ходиш колкото може по-рядко там – може и да е за добро:)

Leave a Reply