Сега е идеалното време за обяви за работа

Най-доброто, което умните компании могат да направят в условията на финансова, газова и тн криза е да пускат обяви за работа.

Но не за нови позиции, а за подмяна на всички неефективни служители. През последните няколко години компаниите работеха в условията изключително беден пазар на труда, което доведе до големи компромиси при наемането на хора. Нормално – просто нямаше качествени кандидати. Това се промени и сега пазарът на труда се раздвижи.

Идеално време за качествени промени.

2 коментара към “Сега е идеалното време за обяви за работа”

  1. Надявай се за „без пари“ да замениш некачествените си хора. Човек трябва да има елементарна способност за анализ, а не да слуша какво се говори по медиите по поръчка на закъсали работодатели. Българските работодатели направиха от качествените хора некачествени. Явно нечували думите „анализ и прогноза“ като се има в предвид от кои среди са масово, си мислеха, че ще сменят до безкрайност служителите си, но ето, че единственият важен ресурс, човешкият, не само, че загуби квалификацията си в лутане от работа на работа и вместо да се усъвършенства професионално, започна да търси начин за повече пари с по-малко работа, но върви и към изчерпване. А принципът е прост, въпреки, че нашите елементарни работодатели и него не разбират: няма пари – няма продажби, няма хора – няма за кого да произвеждаш и на кого да продаваш. Е, всички хора с над среден интелект вече се понаучиха, а това което знам от опит с хората е, че най-трудно се променя манталитета, особено в условия на пълна бездуховна среда, която също произлиза от парите и тяхната лпса. Аз съм позитивен човек, въпреки реалистичния анализ, и затова най – добронамереният ми съвет е, вместо да си даваш парите за скъпи телефони, да ги влагаш в хората си, защото скоро няма да има не само кой да ти купува продуктите, и съответно няма да имаш пари за скъпия си телефон, но няма да има и пред кого да се перчиш с него.

Leave a Reply