Ябълката на раздора

…или на позора. Разочарован съм от продуктите на Apple. Само за няколко месеца се случиха следните произшествия:

1. Колежката ми Мая си взе чисто нов iBook, чиито твърд диск изгоря за по-малко от 1 седмица. Последваха 4 месеца чакане на нов диск + нова дънна платка. След ремонта този мобилен компютър прилича на гъз.

2. Без да искам натиснах леко екрана на моя iPod и това ми действие беше последвано от експлозия на течни кристали. След около 3 дена цялото устройство спря да работи… заради повредения екран.

3. Точно 3 дена след това iPod-ът на Ивелина спря да работи и на екранчето се появяваше една тъжка картинка на плачещ iPod. Проверихме в мрежата и се оказа, че нямало връзка с твърдия му диск. Още е в гаранция, свързахме се с Apple България, които ни казаха, че като му написали серийния номер и срещу него излизало – няма гаранция. Следователно никой сервиз нямало да го приеме. Дори и да го приеме срещу заплащане, разходите ще са близки до закупуването на ново устройство.

4. Онзи ден се обадих на Ivgin, който беше тъжен. Изгорял дискът на неговия PowerBook. Дето го гледаше като писано яйце.

5. Мрежата е пълна с новини, че новата джажа iPod Nano имала ужасни проблеми с чупливи монитори и сега масово ги приемат за ремонт.

Аз бях до тук. Приемам всякакви доводи, че изглежда добре, че има добра операционна система, но това е до време. Ако кихнеш около джаджата – тя се разпада. А пък аз искам да кихам.