Игра: Open Transport Tycoon Deluxе

Open Transport Tycoon Deluxe

Сякаш вчера беше 1995-та, когато играех на Transport Tycoon въху моята 386-ца. Тя имаше някаква грижа с игрите с някои от игрите когато работеше в режим Turbo (33 мегахерца). TT беше една от проблемните игри и се налагаше да я играя на 13 мегахерца. Това беше толкова бавно, че аз оставях компютъра и отивах на уроци по полиграфия и след 5-6 часа минаваше една година в играта (на нормален компютър за около 15 минути, в ускорен режим).

Преди седмица открих Open Transport Tycoon Deluxe (openttd) и играта е все така завладяваща както преди повече от 10 години. Обществото около нея е направило стотици подобрения, портната е за всякакви платформи и има чудесно ръководство.

Горещо препоръчвам за неделя след обяд.

2 коментара към “Игра: Open Transport Tycoon Deluxе”

  1. дано да са подобрили баланса, че в оригиналния Транспорт беше прекалено лесно да смажеш компютрите, развиваш първи летищата и си цар 🙂

  2. Ами, май не са. Гледам че се ползва оригиналното AI. Можеш да си пуснеш някакво ново AI, но то е в режим Alfa, което сигурно значи че плъзва извън играта, превзема ти пощата и акаунта във Facebook и започва трета световна война.

    Превъртях играта вчера вечерта, като ги смазах именно със самолетите.

Leave a Reply