Режим „Разбъркано“: Събота+Неделя

Сушенето на Калина
Някой от най-хубавите ми снимки като бебе са снимките по време на къпане. Досега нямах хубави снимки на къпането на Калина, но това е поправено.

Сушенето на Калина
Един от редките спокойни моменти. Обикновено е голяма борба.

Пилешки сач@Бялата къща
Татко черпи за пенсионирането.

Ивелина
Кратка разходка с Ивелина до пазарчето на Младост 3. Необичайно пусто и слънчево.

Автопортрет
Автопортрет. Имитация на тази снимка. Определено ще ми трябва различен обектив за да мога да размажа чак толкова. Дали AF-S NIKKOR 35mm f/1.8G ще свърши работа?

10 коментара към “Режим „Разбъркано“: Събота+Неделя”

 1. И аз ходя често до това пазарче. Хайде да се срещнем там някой ден и да си направим по една снимка за спомен от нашите блогърски години?… Пък можем и да се почерпим…

 2. пластмасов никор за 200$ едва ли ще докара картинката на такумар (главно прекрасното му боке) но нищо не ти пречи да пробваш 🙂 фотографията е супер зарибяваща и можеш да налееш безкрайно количество пари в техника. сигурно си чувал за LBA – lens buying addiction 🙂 Не знам на какво ниво си, и колко книжки си прочел, но един курс по фотография ще ти дойде много добре – няма да те направят творец, но ще се научиш основите за да снимаш правилно (светлина, композиция и т.н.) също ще пробваш да снимаш в студио което ти се струва стерилно, но е много интересно да си построиш перфектно осветление и да извлечеш максимума от модела.

 3. 50/1.4 ще ти върши по-добра работа според мен, поне на първо време. 35мм си е доста широко за портрети, особено на деца. Има някакво не много точно правило, според което децата трябва да се снимат с една идея по-дълъг обектив. Защото главата им в отношение към цялото тяло е по-голяма, отколкото при възрастен човек. И с широк обектив това се засилва. Та 50мм, макар пак да е широчко, ще става повече и за снимки на Калина.
  А и си е класика. Не знам как е 50/1.4 на Никон, поне пентакският си е страхотия.
  Ама готини снимки, ей 😉

 4. 35/1.8 e жжжжесток обектив.

  Но нямаш нужда от него, ако просто искаш снимка като на дел. Забележи, че ти гледаш във визьора а той – не. Облегни се назад и ползвай лсд дисплея, а не визьора. Фокусирай обектива. Ще ти се получи 🙂

  Иначе 50/1.4 „маже“ доста добре също така, и не е кой знае колко скъп. Добра инвестиция е ако ти харесва да снимаш портрети.

 5. @Komrade&Turin: Този е малко по-скъп, но щом е по-добър за портрети ще го взема. Мерси

 6. Пластмасовите Nikkor-и напоследък никак не са за подценяване! Даже напротив…

 7. по-скоро 35/1.8 ще ти свърши по-добра работа от 50мм на кроп тяло, особено при снимането на бебока в къщи на закрито, където никога не е достатъчно широко и достатъчно светло.

  аз си купих моята 35тица точно с тая цел 🙂

Leave a Reply