София никога не е била по-чиста

След като кметът се изряза, че София никога не е била по-чиста, а пък премиера реши да ни спасява, не ми остана нищо друго освен да споделя какво мисля по въпроса. А то е кратко:

София не само, че не е чиста, но и никога не е била чиста. Също така България цялата може да обяви криза с боклука защото и тя не е чиста. Ако сте гледали снимките ми от миналата седмица – бях в Гърция. За това колко е мръсна България може да забележите в момента, в който пресечете границата. Просто погледнете през прозореца и огледайте пътя, полето зад него, населените места през които минавате – 4 дни извън България ви гарантират културен шок като се върнете.

А сега погледнете тази снимка:
София не е чиста
(натиснете тук, за да видите снимката в оригинал)

Направена е в Младост 3 – снимал съм буквално през прозореца. Забележете кофите, които в момента са празни (но довчера преливаха от боклуци) и полето зад тях. Заради перманентната криза с боклука в момента в София и България има тонове боклук, които са навсякъде около нас. И никакви фирми няма да ни го изчистят, истината е че трябва да си го изчистим сами.

Затова като оздравее Калина (има ангина) – следващия уикенд ще направя една оборка около входа и около кофите.

13 коментара към “София никога не е била по-чиста”

 1. Еми аз си чистя около блока ама шибаните бездомни кучета като извадят плика с боклука от кофата и на следващия ден картинката е същата. Или пък клошарите. То проблема не е само, че не се чисти, ами че и всякакви други гадове не си вършат работата.

 2. „И никакви фирми няма да ни го изчистят, истината е че трябва да си го изчистим сами.“

  браво за прозрението – мисля това да направя този уикенд

 3. @Михаил – ок, в моя съзнателен живот не е било чисто (роден съм 1979). От малък живея в Младост. По време на комунизма се строеше супер много и беше мръсно заради това. След това имаше разрухата на прехода – никой не чистеше.

 4. Кой е виновен за свинщината в тучната морава зад кофите на снимката?
  а. БоБо
  б. Костов
  в. Стойчков
  д. агентите на ДС
  е. всички, които са минали оттам и са си помислили „Амчи тука и да зафърла боклука, няма дам види никуй“ или нещо подобно? (може и не на диалект)

 5. Похвално за оборката!

  Снощи със съседите правихме точно това около блока. За съжаление днес отново има кацнали торбички в тревата и май ще повтаряме…

 6. Проблема е много дълбок! Трябва да научим себе си и децата си просто да не правят боклук. Трябва да научим, тези които строят да измиват всичко след себе си. Трябва да научим общините да мият улиците с вода по- често… Обаче това никой не го прави. По- добре е да има кой да мърси, за да има работни места и т.н. …. Младите хора вече са свикнали с гледките навън- за тях е нормално да е връсно. И си казват- „Какво толкова ще стане, ако и аз си хвърля боклука на улицата?“ И така колелето се завърта отначало. п.с Днес направих забележка на едно семейство, което люпеше семки и плюеше семки по средата на детската площадка в Борисовата градина. Не можете да си представите как ме изгледаха (аз съм млада и нормално изглеждаща ….)

 7. @Kakamara – проблемът според мен е един – дори и когато видим някое пликче или шише на земята – ние не го вдигаме. Съдя по себе си – казвам си, не съм го хвърлил аз, значи не е моя работа да го вдигам. А не е така.

 8. @kaladan: ами аз ги вдигам да ти кажа честно. дразнят ме много и откачам.. понякога се чувствам като клошар даже, ама не ми пука….

Leave a Reply