Режим разбъркано: уикендът с 4 дни закъснение


Не съм фен на рокерите (и цялата им култура), но пък този ме впечатли защото караше много рисковано и агресивно между колите. Накарах таксито да го изпревари и му изших една бърза серия (с 4 кадъра в секунда). Унизително.


Лабиринтът в подлеза на университета. Чудесен е за заснемане към 24:00 защото има едно натрапчиво Doom 2 усещане.


Какво ви казах за Doom 2 усещането? Момчетата на снимката са от добрите.


Бътчърс. Музиката беше странна, а озвучаването ужасно както винаги. Цигари, липса на въздух и принудителна социализация. Ако правиш бар-сърфинг си струва да изпиеш една бира.


Ялта, където никога не съм влизал. Казват, че нищо не съм пропуснал, но все още си спомням как през 1997-ма пробвах да вляза на промоцията на новия албум на Prodigy и не ме пуснаха.


„Луно, луно – земльо червеноармейска“ a.k.a. „Луна на клекча“


През уикенда снимах мръсотията в Младост-3. Готвя цяла фотосесия, а тази снимка е апетайзър, за това, което ви очаква. Важно инфо: сградата в далечината е сградата на община Младост.


Тук се уча да снимам обекти с максимално отворена бленда. За съжаление обективът ми не е съвсем пригоден за това и „фоновото мазане“ е едно такова рязко. Но, потърпи сърце, ще обадим един Nikkor 50мм, 1.4f и всичко ще се нареди.

7 коментара към “Режим разбъркано: уикендът с 4 дни закъснение”

 1. Не мога да разбера к’во толкоз е Бътчърс – един коридор с музика. Това си го имам и в къщи. А Ялта е Бътчърс на два етажа.

 2. Вманиачаващо и зарибяващо, по фотографски. Респект.

 3. Наистина си има онова дуум 2 усещане, странното е, че не е на пиксели, на пиксели … бтв с какъв апарат снимаш?

 4. @Kaloyan – снимам с Nikon D90, като за момента ползвам два обектива. За портрети ползвам AF Nikkor 50mm f/1.8 D , а за всичко останало (като снимките горе) – Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6 G ED VR.

  D90 е много добър за нощни снимки като дори при 1600 АСА (ISO) не си личи шума. Горещо препоръчвам ако искаш оптимална цена/качество и обичаш да правиш нощни снимки. Обективът също помага.

  Последните 2 седмици чета много този сайт: http://www.kenrockwell.com който се оказа доста полезен и там има описано абсолютно всичко за камерите Nikon, а и Canon.

  За нощни снимки прегледай тази статия: http://www.kenrockwell.com/tech/night.htm .

  Поздрави

 5. Страхотен си, не очаквах толкова подробен отговор 🙂 В момента и търся хубав фотоапарат и направо паднах при снимката на луната, и да … харесвам нощните снимки.

 6. Супер, можеш да изчакаш и новия d5000, който ще е по-достъпен от d90, но разликите са минимални (основно при съвместимостта със старите обективи).

 7. Харесъл съм си Д3000 кит с AF-S DX VR Zoom като за начало, а ако напредна с фотографията като хоби мога да сложа парички и в нещо по сериозно 🙂

Leave a Reply