Великденски яйца @ Hammer Studio

Конструкция на снимки с икони и яйца

Жоро Стоев (с няколко приятели) е направи чудесно фото-студио (Hammer Studio), което възнамерява да използва предимно за забавления (снимки на моделки, много ясно), фото-курсове и понякога за комерсиални проекти. Днес се проведе първия уъркшоп в студиото – „Великденски яйца“. От самото име се досещате, че снимахме великденски яйца, но за мен това си беше първи сблъсък със студийна фотография.

Велик денски яйца

Производството на снимки като горната изисква сериозно търпение. Натискането на копчето на апарата, избирането на бленда и скорост са най-простите неща. Най-сложното е да се подредят всички предмети на снимката и да се нагласи осветлението. Голямо мерене и гласене пада и трябва да си наистина търпелив, за да завършиш всичко.

Лично аз си падам повече по фотографията с движение и където нещо се случва. От студийната фотография основно ме интересува жанра „голо тяло“, но и до там ще се стигне 😉

Предварителна подготовка за фотографски курсове:

1. Прочетете ЦЯЛОТО ръководство на вашия фотоапарат. Освен, че ще си спестите доста шегички и коментари, лекторите ще имат повече време за основната тема на курса защото няма да ви учат как да си ползвате техниката

2. Подгответе се за войната Nikon vs Canon vs Sony vs Fuji vs Petnax vs останалите_производители_на_фотоапарати.

3. Вземете си хубави обувки защото ще стоите прави дълго време. Снимката горе отне 2 часа, а целият курс беше заявен за 4 часа.

Един коментар към “Великденски яйца @ Hammer Studio”

  1. Козунакът не изглежда добре. Учете се от Мак Доналдс- на рекламните снимки всички хамбургери са от ПЛАСТМАСА!

Leave a Reply